Adidas, MediaCom en Digizik vinden Forum-sneaker opnieuw uit

Crea / News

Forum, het iconische silhouet van de originele basketsneaker van Adidas Originals, is heruitgevonden. Bij deze relaunch, in ons land in samenwerking met MediaCom en Digizik, draait het volledig om zelfexpressie en creativiteit, waarin vandaag de dag de straat steeds centraler staat. Het is de plek waar identiteit, taal, stijl en cultuur samenkomen, waar ideeën en concepten ontstaan. 

Forum werd oorspronkelijk ontworpen als een vooruitstrevende basketbalschoen. Sinds zijn eerste debuut in 1984 heeft deze tijdloze sneaker van sportieve afkomst zich tot een echt stijlicoon ontwikkeld. Generaties lang bouwde Forum een authentieke band op met mode en cultuur. Nu wordt hij voortdurend gekozen als de sneaker door de onbevangen, vooruitdenkende creatievelingen. Het is een symbool voor zelfexpressie en creativiteit en vult hun denkwereld aan. Met deze sneaker wil Adidas een nieuw streetwear stijlicoon introduceren, naast de Superstar en Stan Smith.

Buiten zelfexpressie staan vrouwelijke contentmakers tijdens deze lancering ook centraal. Adidas wil hen graag een platform aanbieden om zich creatief te uiten en anderen te inspireren. Deze boodschap wordt ondersteunt door een samenwerking met MediaCom en Digizik. Er werd een mediacampagne opgezet waarbij Yaqine Hamzaoui de kans kreeg om campagnebeelden met de Forum-sneaker vast te leggen. Om de sneaker op een unieke manier in het straatbeeld te brengen, werkte ze samen met 8 modellen: Black Mamba, Ana Diaz, Morane Miangue, Miss angel, Flo windey, Justine Theizen, Jordy Vaesen en Uwi Van Hauwermeiren. Het werk van de Belgische contentmaker voor Adidas zal de komende weken  in het Antwerpse en Brusselse straatbeeld te zien zijn, zoals op Kleine Kauwenberg 1 in Antwerpen en Avenue Fonsny 65 in Sint-Gillis in Brussel.

Naast de klassieke Forum Mid, de middelhoge sneaker met wit-blauwe kleurencombinatie, wordt de sneaker heruitgevonden in drie verschillende stijlen. Eerst en vooral is er de Forum Exhibit Low. Deze sneaker bevat alle authentieke elementen in een laag profiel. De Forum Exhibit Low heeft een afneembare riem en een rubberen buitenzool, afgewerkt met een luxe bovenwerk van wit leer met rode accenten en marineblauwe details. Vervolgens de Forum Exhibit Mid met een vergelijkbare benadering. Dit keer heeft de schoen een mid-cut silhouet, die verkrijgbaar is in een opvallend pastelblauw kleurenpalet. Als laatste is er nog de iconische Forum Low. Deze sneaker rondt de collectie af en brengt de klassieke look van de sneaker, met een moderne toets, terug door een op basketbal geïnspireerde witte, marineblauwe, rode en gele kleurencombinatie.

De verschillende stijlen weerspiegelen de straatcultuur waar kleurrijke en authentieke ideeën ontstaan. Door de creativiteit en cultuur die deze sneaker met zich meebrengt is hij te combineren op verschillende manieren. De heruitgevonden iconische adidas Orginals Forum sneaker is wereldwijd verkrijgbaar vanaf 16 juli op adidas.be/forum en via geselecteerde retaillocaties. De klassieke witte en blauwe sneaker zijn momenteel al verkrijgbaar in winkels en online.