Adil & Bilall zetten verticale filmrevolutie voort tijdens Point of U

Awards / News

Afgelopen weekend verzamelde al het jong filmgeweld opnieuw in De Studio (Antwerpen) voor Point of U. De verticale derde editie van de videocontentwedstrijd voor youngsters - hosted by Samsung en regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah - was opnieuw een groot succes. Uit maar liefst 600 inzendingen, werden 15 creatives uitgekozen om vanuit de lens van hun Galaxy S22 Ultra hun point of u over te brengen. Broers Amine & Omar gingen samen met hun vriend Omar naar huis met de hoofdprijs en mogen zich komend jaar resident videografen van Ancienne Belgique noemen. 

Zo gezegd, zo gedaan! Met behulp van de nieuwe Samsung Galaxy S22 Ultra en ervaren coaches/juryleden Flo Windey, Benoit Do Quang & Sven Van Alboom werd de afgelopen weken de traditionele cinemawereld op z’n kop gezet door de filmgeneratie van morgen. Uit meer dan 600 inschrijvingen kregen 15 jonge talenten de kans om hun point of u te delen. Overigens volgde de POU-squad ook verschillende interactieve workshops en woonde ze ook inspirerende talks bij van Nora Dari, Veerle De Jaeger, Hakim Chatar en many more. Ook het grote publiek kreeg dit jaar de kans om POU-festival bij te wonen en hun skills bij te schaven. Na twee succesvolle Point of U-edities tijdens de pandemie, was het nu tijd voor het échte werk. Alles kon en mocht weer - of toch bijna alles. Deze editie daagden Adil & Bilall jonge creatives namelijk uit om verticale miniseries in te blikken. Het was mini-serie ‘Shab Rwina’ van Amine Abdelfettah, Omar Abdelfettah en Omar Bensaleh die met de hoofdprijs aan de haal ging.

Naast de boys van 'Shab Rwina' vielen ook Ans Van Geel, Laura Van den Eede en Rosanne Coetsier in de prijzen met hun Galaxy S22 Ultra-creaties. Zo liet Ans Van Geel haar gekste fantasieën los in ‘Mijn Wereld’. Daarin vertelde zij een fictieverhaal over egocentrisme.  Laura Van den Eede deed de jury-monden dan weer openvallen met de music-serie ‘Four Nights’. Tot slot bemachtigde Rosanne Coetsier ook een plekje op het podium als social relevance-winnaar. Met ‘Home is where the creativity is ...’ zoomde zij in op Brusselse organisaties die communities samenbrengen. 

Na drie succesvolle edities blikken Adil & Bilall ook graag vooruit wat betreft de POU-legacy en toekomst. “Twee jaar geleden zijn we heel kleinschalig begonnen met Point of U, vandaag de dag zijn we echt een gevestigde waarde. We hopen te blijven groeien en zelfs internationaal te kunnen gaan, met het concept. Omdat vertical filmmakingwereldwijd een populaire framing is, geloven wij echt dat we van POU hét vertical filmfestival van Europa kunnen maken”, aldus het regisseursduo.