Admented en Pepeat Studio lanceren AR-kookboek

AR / Innovation / Media / News

Admented en Pepeat Studio bundelen hun krachten om een 2.0 kookboek te publiceren, waarbij het concept van augmented reality gebruikt wordt om culinaire filmpjes te zien, dankzij de gratis applicatie Admented.

In dit boek, een productie van een team gepassioneerde foodies, ontdekt de lezer een nieuwe aanpak om met keukenafval om te gaan door het te verwerken in originele en smakelijke recepten. “We wilden aantonen dat sommige handelingen die we zonder nadenken uitvoeren, zoals het weggooien van het loof van radijzen, totaal niet nodig zijn. Met dat loof kun je namelijk een heerlijke pesto maken waarmee je je gasten kunt verrassen”, vertelt Jeroen De Pauw, een kok die bij het project betrokken is. “Wij geven een zinvolle betekenis aan onze gerechten door producten in hun geheel te verwerken en op die manier tot hun recht te laten komen.” Op het menu o.a. gepekelde venkelsteeltjes, in koffiedik gestoofde knolgroenten of nog gekonfijte pompoenschilletjes die als decoratie gebruikt worden voor overheerlijke chocolademuffins.

Deze aanpak is een vrijwillige en bewuste keuze, op een ogenblik dat de wereldwijde bezorgdheid over het milieu zich op een pijnlijke manier een weg baant naar ons bord. “Koken zonder te verspillen is niet alleen een manier om zuinig te zijn. Het is een nieuwe aanpak die respect voor het product, en dus onze planeet, in het middelpunt van onze voeding plaatst”, legt Madeline Escafit uit, een andere kok die aan het project meewerkte. “Met onze recepten willen we eenvoudigweg authentiek zijn.”

Deze ‘down-to-earth’ benadering van koken neemt niet weg dat er geen vernieuwing kan zijn. Met behulp van de gratis Admented app, verkrijgbaar bij Play Store en Apple Store, geeft Zero Waste de lezer de mogelijkheid om de aangeduide recepten met een smartphone te scannen en onmiddellijk filmpjes te zien van de bereiding van die recepten. De toevoeging van Augmented Reality geeft de lezer ook de kans om onuitgegeven materiaal te ontdekken, zoals de wijntips van de Belgische sommelier Eric Boschman of de keukenweetjes die Jeroen De Pauw meegaf tijdens het koken van de recepten.