Adult drinkt Campari met Lernert & Sander

Campari - Blow-Master (1)-detail

Crea / News

Campari - Table-Master
Een gigantisch ijsblok, twee behulpzame assistenten en wat eenvoudig gereedschap. Dat is wat de gevatte, sophisticated protagoniste in het gloednieuwe drieluik van Lernert & Sander, nodig heeft om een hoofdbrekend probleem op te lossen: ´hoe drink je een glas Campari dat op zijn kop staat, zonder een druppel te morsen?´
Lernert & Sander (Amsterdam) staan bekend om hun conceptuele aanpak en heldere uitvoering. De vindingrijke en speelse videos voor Campari/Suntory kwamen tot stand door een inspirerende synergie tussen het Nederlandse kunstenaarsduo en creative director Morihiro Harano, Japans multitalent en oprichter van Mori Inc. Morihiro Harano viel al eerder op door zijn toonaangevende werk voor ´OK Go: I Won't Let You Down’, ‘NTTDocomo: Xylophone’ en ‘Honda. Beautiful Engines’.
In plaats van de focus te richten op aantrekkelijke modellen, plaatsen Lernert & Sander het beroemde drankje zelf weer in de spotlights. In elke episode ontvouwt zich een verrassende en ingenieuze oplossing om het glas terug te draaien in drinkpositie. Door een over-de-kop-gaande glijbaan uit te beitsen uit ijs, door de tafels om te draaien, of door het glas te bevriezen om het te fixeren aan de oppervlakte.
De strakke video´s, met hun minimalistische witte sets en sobere, jazzy score betekenen de primeur van Campari op de Japanse markt. Het Brusselse, mondiaal opererende productiehuis Adult, sinds jaren een creatief partner van Lernert & Sander,  tekent voor productie van het drieluik. Eerder leverden ze samen al talloze opzienbarende projecten af, zoals voor Eastpak x Jean Paul Gaultier, De Jeugd van Tegenwoordig, Colette, Vogue, Amnesty International en vele anderen.