Aftellen geblazen naar De Warmste Week

Media / News

De Warmste WeekVanaf woensdag 18 september is het nog drie maanden aftellen voor De Warmste Week 2019. In de week voor kerst, van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december, viert De Warmste Week de massale inzet van Vlaanderen in een grootse, verbindende mediaweek, met de steun van alle VRT-netten.De Warmste WeekWoensdag 18 september is ook het startschot voor alle Vlamingen om zich massaal in te zetten voor de goede doelen die hen persoonlijk raken. Dit jaar werden er maar liefst 2033 goede doelen, heel divers in hun thema en werking, door de Koning Boudewijnstichting goedgekeurd voor hun deelname aan De Warmste Week 2019Uit een bevraging van de Koning Boudewijnstichting bij de goede doelen van vorig jaar blijkt ook de belangrijke maatschappelijke impactvan De Warmste Week. Zo vindt 7 op 10 van de goede doelen dat De Warmste Week een groot of zeer groot effect heeft op de vereniging. Voor 74% van de goede doelen neemt de naamsbekendheid zelfs toe dankzij De Warmste Week. Daardoor stijgt voor 30% van hen het aantal schenkers, voor 16% van hen ook het aantal vrijwilligers dat zich gedurende het jaar aanmeldt. Iedereen die een geldinzamelingsactie gaat organiseren voor een van de 2033 goede doelen kan vanaf morgenochtend terecht op dewarmsteweek.be om zijn actie te registreren.

KetnetOok Ketnet zet dit jaar zijn schouders onder De Warmste Week. Na veel warme edities van Ketnet Koekenbak gaat Ketnet dit jaar voor een nog bredere warme actie: Ketnet Brandt Weer. Ketnet roept kinderen in heel Vlaanderen op om mee te doen aan een actie voor De Warmste Week of om mee te helpen bij hun zelfgekozen goede doel.  Door zich in te zetten voor De Warmste Week maken ze deel uit van de Ketnet Brandt Weer-brigade. Ketnetters kunnen dit doen door opnieuw koekjes te bakken met hun klas, maar ook door te helpen bij de Warmste Week-actie van hun sportclub, door samen met familie en/of vriendjes armbandjes te knutselen en te verkopen of door te helpen aan een opruimactie van hun favoriete natuurvereniging.

Naast een actie kan je een goed doel van De Warmste Week dit jaar ook steunen door er in december te gaan helpen als vrijwilliger. Het startschot voor het vrijwilligen bij de goede doelen van De Warmste Week wordt gegeven op donderdag 5 december, de internationale dag van de vrijwilliger. En in de week voor kerst kan iedereen opnieuw massaal rondjes lopen voor zijn goed doel op de Warmathon. De vijfde editie van de Warmathon vindt plaats van woensdag 18 tot en met maandag 23 december.