Aftellen naar VTM 4, VTM 3, VTM 2 en VTM...

Media / News

Dat de DPG Media-zenders vanaf 31 augustus door het leven gaan als VTM, VTM 2, VTM 3 en VTM 4 wisten we al. Nu kennen we ook details over de programmering. Opvallend is alvast de brede programmering (op basis van wat de voorbije jaren zijn waarde bewees, aangevuld met voor de diverse zenders samen 19 nieuwe programma's), en de link die soms wordt gelegd tussen de lineaire programmering en VTM GO. Om het met de woorden van DPG Media zelf te zeggen: "VTM brengt een mix van verrassende nieuwigheden en beproefde successen, VTM 2 zet in op pittige reality." Waar VTM de familiezender bij uitstek blijft, staat VTM 2 garant voor pittige Vlaamse en internationale reality. Samen met VTM 3, de filmzender, en VTM 4, waar actie en classics centraal staan, is de familie van VTM-zenders compleet. Alle najaarsprogramma’s kunnen uiteraard ook bekeken en herbekeken worden op VTM GO. Daarnaast komt VTM GO met extra beleving dit najaar. Wanneer de maskers afgaan in The Masked Singer volgt Behind The Mask op VTM GO het verhaal erachter. Hoe hebben de bekende gemaskerde gezichten de intense maanden beleefd? In Axel Gaat Buiten neemt Axel Daeseleire de mensen die hij in Axel Gaat Binnen heeft gevolgd mee naar buiten. Hij gaat met hen op pad en verrast ze op zijn eigen manier. 

VTM

Bij VTM staan vanaf september 14 nieuwe programma’s in de steigers. Zo wordt het o.a. uitkijken naar de mysterieuze show The Masked Singer, de verrassende bevindingen van Dina en Andy in Ze Zeggen Dat, de strijd tussen bekende topchefs in Snackmasters en de comedyshow van Ruth, Jonas, Guga & Nathalie. Julie Van den Steen, Sean Dhondt, Laura Tesoro, Niels Albert en Bart Kaëll ruilen de spotlights in voor Een Echte Job, Jelle Cleymans gaat op zoek naar het beste nieuws van de dag in De Positivo’s en Jonas Van Geel zoekt uit of we elkaar nog begrijpen in Veel Tamtam. Er hangt ook behoorlijk wat liefde in de lucht in het nieuwe Shelter-programma Da’s Liefde (werktitel) met Jens Dendoncker. Het is ook uitkijken naar de zoektocht van Karen Damen en Ruth Beeckmans naar een toffe date voor mensen met een beperking of stoornis in Cupido Ofzo en naar de nieuwe telenovelle Lisa.

Er is ook opnieuw straffe factual: Axel Daeseleire verblijft in Axel Gaat Binnen op plaatsen waar je normaal gezien niet zomaar kan verblijven en Telefacts NU, met Freek Braeckman als host, keert terug naar de roots en brengt onthullende reportages over dossiers die Vlaanderen bezighouden. VTM NIEUWS en HLN brengen dit najaar ook sportdocu’s waarbij ze in het spoor zitten van wielergoden Wout Van Aert en Remco Evenepoel. De Rode Duivels hebben opnieuw een vaste afspraak bij VTM. Stef Wauters neemt plaats in een gloednieuwe studio om samen met alle families in Vlaanderen te supporteren voor onze nationale trots. Beproefde successen zoals The Voice Kids, Mijn Keuken Mijn Restaurant, Boer zkt Vrouw, Helden van Hier: Op Interventie, Wat een Jaar!, Code Van Coppens en de MUG keren ook terug met nieuwe afleveringen. Maarten Janssen, channel manager VTM: “VTM gaat voor een ambitieus najaar. We brengen een mix van verrassende nieuwkomers, vertrouwde sterkhouders en must see-tv. Stuk voor stuk programma’s waarover je de dag nadien wil meepraten met collega’s, familie of vrienden. Met VTM willen we er élke dag van de week zijn om onze kijkers te blijven entertainen en informeren.

"We hebben voor onze zenders 19 nieuwe Vlaamse programma’s in de steigers staan. De drive en het enthousiasme bij de productiehuizen en onze gezichten hebben ervoor gezorgd dat we er, ondanks deze coronatijden, toch in geslaagd zijn om de kijker met zoveel nieuwe titels te verrassen. Naast de vertrouwde successen, blijven we dus volop inzetten op vernieuwing en willen we zeker niet stilstaan", licht Davy Parmentier, creatief directeur VTM verder toe.

VTM 2, 3 en 4

VTM 2 zet vanaf september volop in op pittige reality, met vijf Vlaamse programma’s. Jonge succesvolle ondernemers worden gevolgd in Jonge Wolven. Hoe voelt het om op je 20ste meer te verdienen dan je beide ouders samen? In Latem Leven volgen de camera’s opvallende bewoners van Sint-Martens-Latem, één van de rijkste gemeenten van ons land. Verder is het uitkijken naar de Vlaamse versie van Ik Vertrek, worden vrouwelijke truckchauffeurs gevolgd in Lady Truckers en vertelt Vanity Plates de bijzondere verhalen achter bijzondere nummerplaten. VTM 2 heeft ook heel wat internationale titels klaarstaan. Zo is er Blind Getrouwd Australië of beter gezegd: Blind Getrouwd met een stevige dosis ‘peper’. VTM 2 brengt het programma elke dag tot in de huiskamers met het nieuwe zevende seizoen, dat in het voorjaar uitkwam in Australië. Op de zender zullen ook nieuwe seizoenen te zien zijn van House Rules, Masterchef en Steenrijk Straatarm. VTM 2 heeft ook een vaste afspraak met de Champions League op woensdag. Kristine Willems, channel manager VTM 2: “Met VTM 2 brengen we verslavende verhalen tot bij de kijkers. Lokale programma’s, allemaal met dat extra tikkeltje ‘guts’, zijn daarbij de belangrijkste bouwstenen. Dit najaar pakken we dan ook uit met 5 gloednieuwe Vlaamse titels. Daardoor zal het aanbod aan lokale programma’s voor de kijkers nog nooit zo groot geweest zijn.

Filmzender VTM 3 zorgt elke dag voor topfilms zoals Star Wars: The Last Jedi en Girl. Ook liefhebbers van series en sitcoms komen er aan hun trekken met o.a. Modern Family, The Big Bang Theory en het gloednieuwe Stumptown. Wie van actie en classics houdt, zit goed bij VTM 4 met onder andere Top Gear, Rambo, The A-Team en de James Bond-films. VTM 4 volgt ook het voetbal op de voet, met de Croky Cup en de matchen van de Red Flames.