AG Insurance ondersteunt Cybathlon

cybathlon2016

Communication / Crea / News

cybathlon2016

Op 8 oktober vindt in Zurich de eerste editie plaats van de Cybathlon, het kampioenschap voor robotgeassisteerde paratleten. Voor ons land nemen twee ploegen deel aan deze Bionische Spelen, met protheses ontwikkeld aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB).

Robotica is een vooruitstrevende technologie die de kracht heeft om de levenskwaliteit van mensen met een beperkte mobiliteit drastisch te verbeteren en ervoor te zorgen dat ze hun volledig potentieel kunnen benutten. AG Insurance is bijzonder trots om zijn steun te verlenen aan BruBotics, het enige initiatief van zijn soort in België. Onder de merkbelofte 'Supporters van jouw leven' staat het zijn klanten bij in alle momenten van het leven, zowel de goede als minder goede.

Teams vanuit de hele wereld treffen elkaar op zaterdag 8 oktober in de Kolping Arena in Zürich voor het allereerste kampioenschap voor atleten met een handicap en een bionische prothese. Op het programma staan onder meer een exoskeleton-race voor verlamde personen, een brain-compute-interface-race, een behendigheidsrace voor bionische armprotesen en een aangedreven rolstoelrace. In tegenstelling tot de Paralympische Spelen ondersteunt robottechnologie de paratleten en bestaan de wedstrijden uit het overwinnen van obstakels uit het dagelijks leven.

Het VUB-onderzoeksconsortium BruBotics (Brussels Human Robotic Research Center) neemt deel met twee teams. Deze zullen strijden in de powered-leg-prosthetic-race, waarin atleten met de nieuwste generatie actieve beenprotheses het tegen elkaar zullen opnemen.