Air en Belviva geven er een "patat" op

Crea / News

Enkele weken na de lancering van het nieuwe merkplatform « Da moete we vieren » lanceren Belviva en Air nu een activatiecampagne rond het Europees kampioenschap voetbal. Want hoewel onze “voetbal-taal” rijk is aan metaforen zoals "het kanon van Kevin" of "de raket van Youri", zijn deze toch niet heel Belgisch. In België horen we “patat” te zeggen: "de patat van Eden" of "Een pataaaat van Romelu!" Om dit recht te zetten hebben Belviva en Air besloteneen  beroep te doen op de verantwoordelijkheid van onze nationale voetbalcommentatoren en hen uitgenodigd om "patat" te roepen wanneer onze Belgen scoren. En als dat gebeurt, trakeert Belviva op frietjes!

De campagne gaat van start met een humoristische video, helemaal in lijn met de eerdere #Damoetewevieren-campagne, waarbij Rudy & José, hét uithangbord van Belviva, de commentatoren oproepen om het woord "PATAT" te roepen wanneer de Belgen scoren. En we vragen hiervoor ook uiteraard de hulp van de supporters om dit zoveel mogelijk te delen op de sociale media.

"Maar daar stopt het niet," zegt Romain Félix, creative creative director bij Air, die aangeeft dat er doorheen het tornooi nog verschillende ludieke acties voorzien zijn om onze commentatoren te overtuigen, in beide landsdelen, het woord « patat » te roepen wanneer de Belgen scoren. Kortom, we kijken er naar uit om onze voetballers en commentatoren het woord patat te laten zeggen. “Maar zelfs al spelen we als een zak patatten, ook dat moeten we vieren," verduidelijkt Romain Félix.

Credits

Client : Iglo Belgium

Contacts : Romy Tourne, Els Uyttebroek

Agency : AIR BRUSSELS 

CD : Air Creative Council 

Creation : Tom Galle. Romain Félix, John Benois, Arnaud Bailly, Karel De Mulder, Bas De Hooghe.

Client Manager : Hans Michiels, Pauline Heraly

Agency Producer : Bérengère Lurquin

Production Company: Amok

Executive Producer : Filip Van Geffelen

Director :  Dimitri Sterkens

D.O.P. :  Sam Ostyn