Air en So Soir ontsnappen aan het dagdagelijkse leven

Crea / News

So Soir, de wekelijkse papieren en online lifestylebijlage van dagblad Le Soir, pakt sinds eind januari uit met een nieuwe vorm en inhoud: een nieuw formaat, een nieuwe vormgeving en nog straffere inhoud rond vaste topics.

In deze gelockdownde tijden wil So Soir zijn lezers meer dan ooit op een positieve manier ontroeren, inspireren en verrassen via kwaliteitsvolle content. Terwijl Le Soir zich focust op een analyse van de actualiteit en ons wil doen nadenken over de dagelijkse gebeurtenissen, nodigt So Soir de lezer uit om er juist aan te ontsnappen, al is het maar voor een weekend. Veeleer dan zomaar een bijlage wil So Soir een échte aanvulling zijn.

Meer dan ooit hebben nu behoefte aan ernstige berichtgeving, maar ook aan wat luchtigheid en ontspanning. Het lijkt tegenstrijdig, maar is eigenlijk niet meer dan menselijk. Om deze verandering in de markt te zetten, bedacht Air een prettig gestoorde campagne in de vorm van een mash-up.

Het resultaat? Een nieuwe baseline, « Évadons-nous de notre quotidien » (met een taalknipoog naar het « dagblad » Le Soir) en een creatie die echte content uit Le Soir op speelse wijze plaatst naast content uit So Soir. Dit levert surrealistische headlines op zoals « De Senaat keurt de comeback van rotanmeubelen goed » of « De Eerste Minister onthult het recept van de Matcha Maison »…

Deze eerste creatieve campagne van So Soir, sinds zijn lancering drie jaar geleden, wordt uitgerold in print, radiospots en banners. Een campagne die in deze eerder bedrukte tijden voor een welgekomen luchtige noot zorgt.

Credits
Client: Le Soir
Contacts: Thomas Barvais, Vincianne Bernard, Malika Afkir
Agency: AIR BRUSSELS
CD: Air Creative Council
Creation: Marie Paris, John Benois, Romain Félix, Karel De Mulder, Arnaud Bailly
Design: Boris Delire
Special Thanks to: Tom Ernst, Alexander de Croo