ALDI met Clear Channel, Blue449, Outsight en The Backroom de straat op met emoji

Aldi

Crea / News / Retail

ALDI België lanceerde midden september een grote verzamelactie voor zijn klanten. Per aankoopschijf van 15 euro krijgt de klant een gratis emoji. In totaal zijn er 24 poppetjes te verzamelen in een fysiek verzamelalbum, dat klanten kunnen kopen voor € 1,99. In dat album zitten ook 2 gezelschapsspelletjes. Bovendien is er ook een app beschikbaar voor het verzamelen van virtuele emoji. Die kunnen klanten verzamelen door het scannen van vloerstickers en wobblers in de winkel. Acht van die digitale emoji kunnen via AR (augmented reality) tot leven gebracht worden. De ALDI-emoji-app kan gratis gedownload worden in de App Store of Google Play Store en bevat ook twee spelletjes.

Mijlpaal voor ALDI

Het is de eerste keer dat ALDI een dergelijke verzamelactie organiseert. Isabel Henderick, managing director ALDI Marcom, legt uit waarom de discounter dit doet: “We zochten een manier om onze klanten te bedanken voor hun loyaliteit aan ALDI. Een verzamelactie metemoji®past perfect in dit plaatje. emoji zijn geliefd door jong en oud. Ze brengen een lach op je gezicht en drukken soms beter dan woorden uit hoe je je voelt.”

De actie wordt nu al ondersteund met tv-spots, tv-jingles, cinema, online video en interactieve banners. Sinds dinsdag 1 oktober trekt ALDI ook de straat op met deze gekke bende. En daar zal niemand naast kunnen kijken. Enkele emoji zullen ‘in actie’ te zien zijn op digitale City Play borden en de reusachtige digitale I-conic-formaten. Maar ook de vijf emoji op het 2m2Adshel stadsmeubilair zullen extra aandacht trekken. De posters kregen op de verso-zijde namelijk een andere achtergrondbedrukking dan op de recto-zijde. Hierdoor krijgen deze 2m2-formatenzodra de verlichting aangaat een speelse, kleurrijke achtergrond.aldi 3

De creatie en productie van de campagne zijn in handen van The Backroom. De mediastrategie en aankoop gebeurt door Blue449 samen met Outsight, dat via het Clear Channel-netwerk zorgen voor maximum bereik, impact en engagement.