Alex Orma (Czar) op de shortlist voor Young Director Award 2024

4schools / Awards / News

De shortlist voor de Young Director Award 2024 is bekendgemaakt. Alex Orma staat erop met zijn film voor Toerisme Vlaanderen, geproduceerd door Czar voor DDB Brussels.

Regisseur Alex Orma, geboren en opgegroeid in Spanje, woont en werkt al meer dan 10 jaar in Brussel. Zijn videoclip Du Sang Du Singe voor La Jungle heeft al veel erkenning gekregen. De videoclip kreeg de titel 'Best Rock Music Video' tijdens de UKMVA 2022 en Orma won Brons als 'New Director of the Year' tijdens de Shots Awards EMEA 2022. Zijn werk zit vol humor en gedurfde concepten en creëert een volledig origineel universum dat is geïnspireerd door een veelheid aan dingen, zoals stripboeken, horrorfilms en zijn dagelijkse leven. Volgens YDA kende de inschrijvingen dit jaar een recordaantal en is het een indrukkwekkende prestatie om op die shortlist te staan. De winnaars zullen bekendgemaakt worden tijdens de ceremonie in Cannes op 20 juni. De volledige shortlist ontdekt u hier.

CREDITS:

Client: Visit Flanders– Cycling in Flanders Agency: DDB
Creative Director: Kwint De Meyer
Creatives: Thomas De Boeck, Jannis Min Jou Account Team: Elena Janssens
Agency Producers: Make – Mieke Vandewalle, Lore Desmet, Greet Van Thillo Music & Soundeffects: Make – Nicolas Van Ruysevelt
Production: Czar.be
Director: Alex Orma
Executive Producer: Eurydice Gysel
Producer: Maarten De Sutter
DOP: Sander Vandenbroucke
Art Director: Chris Lievens
Editor: Manu Van Hove, Dries Derycke, Alex Orma
Grading: Olivier Ogneux
Post Production: Czar + Make
Post Producer: Bieke De Keersmaecker
Music Directors’ Cut: Heeft het roosje milde geuren - Tony Van der Heyden