Last call: Algoritmes, en hoe ze te temmen...

Innovation / Marketing / Media / News / Retail

SchwabLaatste dag om u aan te melden! Geen enkele communicatiecampagne, marketingstrategie, mediaplan… kan zonder algoritmes. Pierre-Nicolas Schwab, directeur van het marketingbureau IntoTheMinds, CRM-manager van de RTBF en voorzitter van het Big Data Initiative (BDI) van de European Broadcasting Union, leidt op 25 februari een Breakfast Session by PUB. Hij zal onder meer uitleggen hoe u algoritmes kunt gebruiken in commerciële benaderingen, hoe aanbevelingsalgoritmes werken, hoe u een strategie kunt opstellen met behulp van kunstmatige intelligentie, hoe u een betere wereld kunt bouwen voor de eindklant.... Wees één stap voor op de rest en schrijf u in op deze Breakfast Session van PUB Club! En wees zo snel als een algoritme en maak nu gebruik van het early bird-tarief.
Dr. Pierre-Nicolas Schwab is verantwoordelijk voor Big Data bij RTBF, de Franstalige publieke omroep in België. Zijn verantwoordelijkheden omvatten het verzamelen van gegevens, bescherming, analyse en het maken van algoritmes. Hij is in juli 2017 verkozen tot voorzitter van het Big Data Initiative (BDI) van de European Broadcasting Union. Als zodanig houdt hij samen met andere collega's toezicht op de inspanningen van ERU-leden op het gebied van Big Data, algoritmische aanbevelingen en de overdracht van kennis tussen leden.
Als oprichter van marktonderzoeksbureau IntoTheMinds heeft Pierre-Nicolas een 80-tal opdrachten uitgevoerd in verschillende sectoren (retail, telecom, e- en m-commerce, media, IT, bankieren....), waarbij hij zijn passie voor data combineert met kwalitatieve methoden om klanten beter te begrijpen. Hij is ook mede-oprichter van Rusée, een bedrijf dat premium handtassen maakt van geupcycled leer, en is partner bij de wijnbar N5 in Toulouse, die in 2017 en 2018 de prijs van 's werelds beste wijnbar won. Pierre-Nicolas Schwab heeft een MSc in materiaalwetenschappen, een MBA in strategie en een PhD in kwantitatieve marketing. Hij is als senior onderzoeker verbonden aan de Solvay Brussels School of Economics.