Alibi Communications brengt Cherry Pickers naar België

Budgets / News

Lady MacBethDe Nederlandse filmdistributeur Cherry Pickers Film slaat de handen in elkaar met Alibi Communications om zijn films vanaf nu ook in België in de bioscoop te brengen. Alibi Communications zal de Belgische programmatie, pers en marketing voor zich nemen.

Cherry Pickers Filmdistributie is opgericht in 2016 en brengt zo'n zevel titels per jaar uit in de bioscopen. De catalogus is voornamelijk gericht op Europese arthouse films en documentaires. Cherry Pickers is opgericht door Huub Roelvink, die voorheen onder andere directeur was van Imagine Filmdistributie Nederland en Cinema Delicatessen.

De eerste titels die Cherry Pickers zal uitbrengen in België, zijn Lady Macbeth op 12 april, The Day Will Come op 3 mei, La Chana op 31 mei, en The Nile Hilton Incident in de zomer.

'Lady Macbeth' (zie foto) is het langspeelfilmdebuut van de Brit William Oldroyd, met 'rising star' Florence Pugh in de hoofdrol. Deze gelauwerde festival- en persfavoriet is gebaseerd op de 19de-eeuwse roman 'Lady Macbeth uit het district Mtsensk' van Nikolaj Leskov, later ook geadapteerd in de bekende gelijknamige opera van Sjostakovitsj.