Aline Ghys: van San Francisco naar Aalst dorp

Patricia Robinne Aline Ghys Bert Stas

News

Patricia Robinne Aline Ghys Bert StasNu we online steeds actiever zijn, lijkt communicatie stilaan op wiskunde. Op het wereldwijde web kan je namelijk alles perfect meten, testen en opvolgen. Daarom trekt communicatiegroep Idearté - Influarté een digitale experte aan, in de persoon van Aline Ghys. Zij botvierde haar online passie eerder tijdens haar opleiding in San Francisco. Nu maakt ze de overstap van Media Markt naar Aalst-bij-Sint-Truiden, om de groei van Idearté en Influarté te bestendigen.

“We leven en lezen met z’n allen steeds meer online. En dus volg je als communicatiebureau deze online evolutie elke dag op,” stellen Bert Stas (zaakvoerder Influarté) en Patricia Robinne (zaakvoerder Influarté en geestelijke moeder van Idearté). “Uiteraard zijn we online al erg actief. Maar het blijft zaak om voortdurend bij te leren en uit te testen. Om een voorloper te blijven in online communicatie en op vlak van cijfermatige analyses een tandje bij te steken, versterken we ons team met een digitale specialist.”

Aline Ghys' fascinatie voor online marketing leidde in het verleden tot een master communicatiewetenschappen (met een specialisatie in online media) en een stageperiode bij Duval Guillaume. Daarop volgde een opleiding ‘internet marketing’ in San Francisco - het kloppende digitale hart van de wereld – en een periode als marketeer bij Media Markt. Dat ondernemen in haar bloed zit, blijkt uit de vele evenementen die ze tussendoor op poten zette in Haspengouw. Nu kruipt het bloed waar het niet gaan kan: na een inloopperiode wordt Aline partner bij Idearté. Daar ligt meer dan genoeg werk op de plank, beseft Aline Ghys: “Ik wil onze campagnes online laten leven. Specifieke targeting en uitgebreide analysemogelijkheden maken het medium extra interessant. Als mensen onze online communicatie als entertainment of kunst aanzien én dit ook nog eens positieve resultaten oplevert voor de klant, beschouw ik mijn missie als geslaagd."

Met de aanwerving van Aline Ghys timmert de Truiense communicatiegroep Idearté – Influarté verder aan haar groei. Patricia en Bert zien de toekomst dan ook rooskleurig in: “De jongste vier jaar groeide ons team van 10 naar 17 personen. Maar de filosofie blijft dezelfde: inhoud + emotie = magie. Dit loopt als een rode draad doorheen Idearté (grafisch ontwerp en strategie) en Influarté (PR, copywriting en politieke communicatie). We merken dat de combinatie van ratio en emotie - van inhoudelijke teksten en grafische creativiteit – werkt, ook online. Zo blijven we als groep groeien.”

Idearté (°1993) is een full-service communicatiebureau, Influarté (°2013) spitst zich toe op PR. In totaal telt de communicatiegroep 17 personen, die ontwerpen en schrijven vanop de rustige uitvalsbasis in Aalst-bij-Sint-Truiden.