ALL BOOBS WELCOME, OOK IN FRANKRIJK

Marketing / News

Elke moeder, ouder en familie moet kunnen beslissen wààr en hoe ze hun baby voeden, zonder oordeel of beperking van anderen. Dat is het uitgangspunt van Elvie, een Brits merk dat intelligente technologie voor vrouwen ontwikkelt. De campagne “All boobs welcome here” wil vrouwen in staat stellen zich veilig en comfortabel te voelen als ze borstvoeding geven of kolven in het openbaar. De campagne veroverde niet alleen België, maar wordt ookinternationaal gesmaakt.

En plein publique

In 2021 ontwikkelde Elvie samen met het communicatiebureau Walkie Talkie een speciaal ontworpen borstvoedingsbank die het borstvoeden en afkolven in het openbaar aanmoedigt. Het agency heeft met trots een silver BORA in de vitrine staan na de succesvolle lancering in België. Ook wist het een Clio Health award nominatie binnen te rijven. Kortrijk beet de spits af als eerste stad ooit met een borstvoedingsbank. Ook Brussel werd verleid, de borstvoedingsbank kreeg een plek in het Administratief Centrum in Brussel, op de plek waar jonge ouders hun kersverse spruit in het bevolkingsregister kunnen inschrijven.

In parallel werd ook de Belgische horeca succesvol aangemoedigd om “all boobs” te verwelkomen. De online kaart Breast Places is er voor alle jonge ouders die op stap zijn en even snel online willen zoeken waar ze terecht kunnen om hun kind te voeden. Breast Places vind je onder meer in Brussel, Gent, Brugge, Kortrijk, Knokke-Heist, Roeselare, Antwerpen, Hasselt, Oostende, Doornik, La Louvière en Namen. Ook onze noorderburen wisten de campagne te smaken. Nederlandse horecazaken uit Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Haarlem vervolledigen trots de Breast Places kaart.

Buitenlandse allures

Vorige maand rolde Elvie het bekroonde campagneconcept uit in Frankrijk. De borstvoedingsbank reisde naar Parijs, waar moeders op vier iconische plekken (Champs de Mars, Jardin de Tuileries, Hôtel de Ville en Rue du Trésor) hun kind konden voeden. En ook daar maakte de bank een punt: vrouwen moeten hun kind borstvoeding kunnen geven waar ze maar willen. En zéker in de stad van de liefde.

Media zoals Le Parisien, TF1, RTL, CNEWS, Voltage Radio en Huffpost smulden van de lancering en bekrachtigden het statement dat élke bank een borstvoedingsbank zou moeten zijn.