AMMA 2019: alle genomineerden op een rij

Awards / Media / News

AMMA 2019Onder leiding van juryvoorzitster Marie-Noëlle De Greef, head of centre of expertise communications & brand experience bij ING België en Nederland, heeft de AMMA jury op 5 april de hele dag beraadslaagd om in de AMMA 10 categorieën de trofeeën toe te wijzen.

Media Saleshouse of the Year: een extra aanmoediging voor de ‘dedicated players’
In de categorie Media Saleshouse of the Year werd de jury geconfronteerd met een groot aantal kwalitatieve dossiers met bovendien een hoge graad aan diversiteit: zowel kleine gespecialiseerde actoren als grote multimedia regies konden op basis van hun dossier aanspraak maken op de award. De criteria voor het beoordelen van de regies in het AMMA- reglement zijn uiteraard identiek voor alle actoren. De selectie van de kandidaten in deze categorie was overigens het resultaat van een UMA-stemming op basis van deze criteria. De AMMA jury oordeelde uiteindelijk niet tot een rechtvaardige en coherente uitslag te kunnen komen binnen het voorgelegde kader en besloot tot een dubbele classificatie binnen deze categorie. Zo werden twee groepen onderscheiden met enerzijds de ‘big players’, toonaangevende regies binnen hun marktsegmenten, en anderzijds de regies die als ‘dedicated players’ kunnen omschreven worden.
De jury nomineerde aldus de drie beste dossiers in de twee groepen:
nominees saleshousesBinnen deze twee groepen zal telkens één Gold AMMA worden uitgereikt.

Media Advertiser of the Year: de public voting loopt tot 26 april
Binnen de categorie Media Advertiser of the Year werden door de jury, net zoals vorig jaar, 3 dames genomineerd. Het publiek uit alle segmenten van onze sector zal vanaf morgen kunnen stemmen op de kandidate van hun voorkeur. De stemmen van het publiek tellen voor 50% van de totale punten.

  • Isabelle vanden Eede, Brand & Communication Director bij Orange
  • Nathalie Rahbani, Director Brand, Media and Communication bij Telenet Group
  • Bénédicte Lobelle, Chief Marketing Officer bij de Nationale Loterij

Stemmen kan via de website van CommPass.

Media Agency of the Year : voor het eerst twee genomineerde bureaus van dezelfde groep
Voor Media Agency of the Year komen in aanmerking voor de hoofdprijs:

  • Wavemaker
  • Maxus
  • Havas Media

De winnaar van deze AMMA zal traditiegetrouw als laatste het podium bestijgen aan het einde van de award ceremonie van 16 mei.
In 7 categorieën, werden de genomineerden vooraf aangeduid door de expertgroepen van de AMMA jury.
Voor deze categorieën zijn de genomineerden al langer bekend. Alle genomineerden hebben hun dossier beknopt aan de jury en het publiek kunnen presenteren op de Special Research & Innovation Session van 19 maart of tijdens de UMADay ‘Best Media Campaigns’ van 2 april.
Voor de prijs van ‘Innovation & Development of the Year’, die een initiatief bekroont voor een opmerkelijke bijdrage aan de ontwikkeling van een medium of aan de kennis van de markt, ziet de lijst der genomineerden er als volgt uit:
innovation nomineesIn de categorie Media Research of the Year, werden 5 media-onderzoeken genomineerd:
media research nomineesDit zijn de 5 namen op de shortlist van de felbevochten categorie ‘Best Media Strategy’ (19 dossiers):
media strategy nomineesDe 5 genomineerde dossiers binnen de categorie ‘Best Creative Media Use’ zijn:

creative media use nomineesDe top 5 binnen de categorie ‘Best Use of Data & Performance Marketing’ ziet eruit als volgt:
data nomineesBinnen 5 genomineerden in de categorie ‘Best Use of Native & Content’:
native content nomineesEn dit zijn de genomineerden in de categorie ‘Best Use of Interactive’:
interactive nomineesDe prijzen zullen worden uitgereikt tijdens de feestelijke AMMA ceremony op 16 mei in het Auditorium 2000 aan de Heizelpaleizen.