An Caers volgt Zehra Sayin op als CEO Special Olympics Belgium

News / People

An Caers, voormalig directeur radio bij DPG Media, wordt de nieuwe CEO van Special Olympics Belgium (SOB). Special Olympics Belgium is de organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking en vertegenwoordigt meer dan 20.000 atleten. Via sport wil SOB hun zelfvertrouwen, hun gezondheid en hun mogelijkheden in het dagelijkse leven verbeteren. An Caers volgt Zehra Sayin op, die sinds 2015 CEO was bij SOB. “Zehra heeft geweldig werk geleverd”, zegt An Caers. “Onder haar bewind heeft SOB een echte maatschappelijke verandering teweeggebracht. Ik ben trots dat ik dit werk nu kan verderzetten”. In tandem met de nieuwe voorzitter Thierry Zintz wil An Caers SOB klaarstomen voor de toekomst. “En die toekomst is inclusief”.

Met An Caers haalt SOB niet alleen een enthousiaste, authentieke teamleider binnen in de organisatie, maar meteen ook een rugzak vol media- en merkenervaring. Ze werkte onder andere voor Opel, Unilever, Campbell Foods, e-commerce en DPG media in marketing en general manager-functies. Ook de organisatie van unieke live evenementen, zoals Rode Neuzen Dag XL in het Antwerpse Sportpaleis of het Q-Beach House in Oostende, is haar niet vreemd. Een ervaring die bij SOB zeker van pas zal komen. “Als nieuwe CEO wil ik de visie van Special Olympics Belgium mee verder zetten. Mensen die het verstandelijk moeilijker hebben, stimuleren in hun sportiviteit en competitiviteit en op die manier streven naar duurzame inclusie. Daar wil ik vol overtuiging elke dag aan bijdragen. Mijn opgedane kennis en vaardigheden uit verschillende sectoren wil ik graag toevoegen aan de fantastische beweging die Special Olympics Belgium vandaag reeds is. Dat ik bovendien trotse mama ben van een zoon met een fysieke beperking maakt de keuze voor deze nieuwe rol voor mij compleet.”, aldus An Caers.

In tandem met de nieuwe voorzitter, Thierry Zintz

An Caers staat niet alleen voor haar opdracht. Eind april werd reeds aangekondigd dat Thierry Zintz, gewezen langeafstandsloper, de fakkel overneemt van Piet Steel. Zintz  kent de beweging van SOB en bij uitbreiding de hele sportwereld vanbinnen en vanbuiten. Hij was tot 2017 vice-voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Thierry Zintz liet eerder al weten dat hij samen met de talrijke vrijwilligers en atleten, de komende jaren zoveel mogelijk jonge mensen wil verwelkomen in de organisatie. En daar kan de nieuwe CEO zich alleen maar bij aansluiten: “Ik wil Zehra Sayin, en het hele Special Olympics team met z'n duizenden vrijwilligers bedanken voor het mooie parcours dat er de voorbije jaren is gelopen. Zehra heeft geweldig werk geleverd, erkend en awarded door velen. Special Olympics werd binnen onze organisatie een benchmark voor meerdere landen. Onder haar bewind bracht Special Olympics Belgium een echte maatschappelijke verandering teweeg, een shift richting een meer inclusieve samenleving. Ik ben trots dat ik haar werk nu verder kan zetten. Als we nog meer jonge mensen aan boord krijgen, kunnen we SOB klaarstomen voor de toekomst. Samen met Thierry zal ik de nodige stappen zetten om te groeien als ‘actor of change’ en samen te streven naar een nog inclusievere maatschappij.”, vertelt An Caers.

Een nieuwe uitdaging voor Zehra Sayin, binnen de Special Olympics familie

Zehra Sayin kiest voor een nieuwe uitdaging binnen de Special Olympics familie. Welke dat exact zal zijn, wordt binnenkort aangekondigd. Ze kijkt in elk geval terug op een heel fijne periode: “Ik heb de eer gehad om de Belgische atleten, hun coaches en hun families te dienen, samen met het team en de vrijwilligers.”, vertelt Zehra Sayin. “Ik dank hen voor alles wat ze mij hebben gegeven. Special Olympics is geen job, maar een echte roeping die al onze energie, aandacht en passie verdient. Ik ben ervan overtuigd dat de Belgische tak op het juiste spoor zit en dat de juiste mensen in de lead zitten. De Belgische atleten zullen altijd in mijn hart zitten.”

An Caers start officieel in haar nieuwe functie vanaf 27 juni 2022. Zehra Sayin neemt haar opvolgster komend Hemelvaartweekend alvast mee naar de SOB Nationale Spelen, het grootste sportevenement in België voor atleten met een verstandelijke beperking. Het is voor de nieuwe CEO de perfecte gelegenheid om haar organisatie, de meer dan 2.700 deelnemende atleten en 1 800 vrijwilligers beter te leren kennen.