AN GOOVAERTS (De Morgen) TIJDELIJK HOOFD VTM NIEUWS

Media / News / People

vtmnieuws_groepsfoto2018_001

© Medialaan

Deze week bleek dat het rommelde op de nieuwsredactie van VTM. De prelude van een machtswissel, zo blijkt nu. De directie van Medialaan stelt An Goovaerts aan als tijdelijk hoofdredacteur van VTM NIEUWS. Goovaerts, die nu hoofdredacteur is van De Morgen, begint vanaf vrijdag 7 september 2018, aan haar opdracht. Nicholas Lataire, hoofdredacteur VTM NIEUWS, en Kris Hoflack, directeur Nieuws, verlaten het bedrijf. Erwin Deckers en Dirk Lodewyckx, CEO’s a.i. : “VTM NIEUWS is een sterk merk waar we met z’n allen de afgelopen jaren keihard aan gewerkt hebben. Met resultaat. VTM NIEUWS staat er. Dat VTM NIEUWS nu schade zou ondervinden door een achterhoedegevecht op de redactie mogen we niet laten gebeuren. Daarvoor is VTM NIEUWS te belangrijk. We hebben daarom gisteren en vandaag de tijd genomen om heel veel mensen van de redactie te spreken en zijn tot de conclusie gekomen dat het essentieel is om de rust op redactie te herstellen. We  zijn ervan overtuigd dat door een nieuwe aansturing de sereniteit op de redactie kan terugkeren waardoor iedereen weer kan doen waar hij of zij goed in is, namelijk een relevant en ijzersterk VTM NIEUWS maken. Daarom stellen we vanaf nu An Goovaerts aan als tijdelijk hoofdredacteur. Zij zal de komende tijd moeten investeren in één team én in het verderzetten van onze sterke VTM NIEUWS-uitzendingen. Als er één ding is waar we vandaag ook duidelijk over willen zijn, is het dat we meer dan ooit geloven in de kracht van VTM NIEUWS.”

Kris Hoflack nam volgens Medialaan zelf het initiatief om afscheid te nemen van de nieuwsdienst. Ook Nicholas Lataire verlaat het bedrijf. Kris Hoflack werkte gedurende 6 jaar voor VTM NIEUWS, eerst als algemeen hoofdredacteur en sinds dit voorjaar als directeur Nieuws. Hoflack: “Kwaliteitsvolle journalistiek bedrijven, is nooit af, maar vandaag zit mijn werk bij Medialaan erop. De houdbaarheidsdatum van een hoofdredacteur of een directeur Nieuws is sowieso beperkt en ik wil ook niet blijven zitten wetende dat dit verdeeldheid  veroorzaakt. Ik heb – met ontzettend veel hulp en het talent van vele uitstekende journalisten – VTM NIEUWS en aanverwante programma’s weer op de kaart gezet en in alle onbescheidenheid denk ik dat we daar trots mogen op zijn. Ik heb nooit met een meer getalenteerde generatie journalisten mogen werken en ik ben hen daar zeer dankbaar voor. Ik twijfel er niet aan dat ze – ook zonder mij - VTM NIEUWS naar nieuwe successen zullen leiden. Ik weet nog niet waar de toekomst mij zal brengen, maar ik heb geweldig veel zin om nieuwe zaken aan te pakken.”
Nicholas Lataire werkt sinds 2010 voor VTM NIEUWS als hoofdredacteur. Lataire: “Ik ben fier op VTM NIEUWS zoals het er nu staat en vooral fier op de hele ploeg die dat heeft gerealiseerd, zowel voor als achter de schermen. We hebben samen dag en nacht gewerkt om er het beste, meest kwalitatieve en meest frisse nieuws van te maken. En met resultaat. Ik blik met een heel goed gevoel terug op de voorbije 8 jaar, waarbij we een geloofwaardig nieuws hebben gebouwd met een bijzonder fijn en talentvol team. Ik wens de hele ploeg alle goeds toe. ‘We zijn er voor u’ zal voor mij altijd een speciale betekenis hebben. Ik ga nu rustig de tijd nemen om te zien wat de toekomst brengt. En als eeuwige optimist ben ik ervan overtuigd dat die hele mooie kansen biedt.”