Annelies Boddez

New Kids in Town

Annelies Boddez Foto © Saskia Vanderstichele
“Dankzij een onverwacht telefoontje ben ik geland bij Talking Birds public relations. “A/ Ben jij in Brussel Centrum? B/ Kan je gaan lunchen?” Brussel staat al jaren op mijn woon-werkverkeerabonnement en ik kan op elk uur van de dag ontbijten of lunchen. Een aandoening die we tegenwoordig #foodie noemen. Is het dan toeval dat mijn antwoord tweemaal ja klonk? Het werd een 100 procent onvoorbereid sollicitatiegesprek tussen het geslurp van noedelsoep door. Een absolute succesformule!
Hier zit ik dan, een dikke drie maanden later. New kid in town bij PUB en gewend geraakt aan het prachtige uitzicht op de Jubelfeestlaan in Molenbeek. Wat ben ik trots op mijn nieuwe functie die volledig draait rond communicatie. Aan de unief plakte daar nog wetenschappen achter, maar geef mij maar de praktijk. Dankzij fijne projecten, zeer diverse klanten (van de cultuur- tot de cryptocurrenciessector) en het netwerken met journalisten bestaat er regelmatig een kans op naar-het-werk-huppelen!
Met meer dan drie jaar ervaring op de redactievloer van tvbrussel ken ik het ritme van nieuwsmaken. Ik heb mailboxen vol persberichten gelezen, samengewerkt met een prachtig team van journalisten en de eindredacteurs bijgestaan tot aan de deadline. Daarna schreef ik als journaliste voor de centrale nieuwsredactie van BRUZZ. Ten slotte stelde ik bij het Franstalige videoproductiehuis DoubleDouble mijn typische R-klank en vocabulaire op scherp. Die bagage neem ik elke dag mee naar mijn pr-job. En er is nog plaats zat voor tonnen nieuwe ervaring!”