Antwerpen experimenteert met Pickaway

Communication / Design / Innovation / News

PIKAWAYLab Box, de incubator voor start-ups van D’Ieteren Auto, stelt zijn nieuwe applicatie voor: Pikaway. Deze MaaS-applicatie (Mobility as a Service) brengt zijn gebruikers op een intelligente en intermodale wijze veilig ter bestemming. Antwerpen wordt de eerste Belgische stad die de positieve impact van Pikaway op de mobiliteit mag ervaren. Later wordt het uitgebreid naar de rest van het land.

Pikaway is een combinatie van een routeplanner en betalings- en reservatiemogelijkheden op één platform. Dankzij de integratie van de verschillende mobiliteitsleveranciers (NMBS, De Lijn, Poppy, taxibedrijven die al hun akkoord hebben gegeven en Velo, Mobit en Cloudbike zullen weldra hun voorbeeld volgen) kan de gebruiker kiezen uit een ruime waaier aan transportmiddelen. De applicatie toont ook een schatting van de timing en het budget. Op die manier kunnen de gebruikers hun traject plannen en volgen naargelang hun persoonlijke voorkeur. Pikaway zal naar verwacht tegen begin januari 2019 toegankelijk zijn voor het grote publiek.
PIKAWAYSymbolCentraal in dit project treedt Minale Design Strategy op als branding agency. « De integratie van het merk als sleutelelement in de identificatie, het onthullen van de betekenis en het opwaarderen van het project is de juiste aanpak om Pikaway alle kansen op succes te geven. Daarnaast maakt het branding proces het mogelijk om een bedrijfscultuur te creëren die gebaseerd is op zijn fundamenten, vooraleer er over de naam, de kleur en de typografie wordt gesproken. Dat is precies waar onze begeleiding op de proppen komt, » aldus Gwenaël Hanquet, Partner & Design Thinker bij Minale Design Strategy.

Het project wordt ondersteund door drie waarden: het begrip frictionless, onafhankelijkheid en vrijheid. Om dit opvallende trio in de verf te zetten, zorgde Minale Design Strategy voor een naam die de expressionistische betekenis van het product weerspiegelt. Pikaway: makkelijk uitspreekbaar in alle talen. Zijn merkstatus geeft het een dimensie van interface en niet van product. De visuele identiteit is eenvoudig, direct, efficiënt naar het beeld van de dienst. Een persoonlijke dimensie in het design van de typografie maakt het geheel nog vlotter. Een subtiel gesuggereerde knipoog naar mobiliteit verwijst naar de verschillende transportwijzen zoals de wagen, de trein, de metro, de bus, de scooter...
slimnaarantwerpen