Apple, Google, Coca-Cola en dan de rest…

Interbrand

Marketing / News

Interbrand

Interbrand pakt naar goede gewoonte weer uit met een lijst van Best Global Brands. Het is al de zeventiende keer dat Interbrand met een dergelijke lijst uitpakt. En het zal weinigen verbazen dat Apple helemaal bovenaan de lijst terug te vinden is. Ook op het ereschavot staan Google (op plaats 2) en Coca-Cola (op plaats 3). Microsoft en Toyota maken de top 5 volledig. Plaatsen 6 tot en met 10 worden ingenomen door IBM, Samsung, Amazon, Mercedes-Benz en General Electric (GE). Technologie en auto’s, daar hechten we met z’n allen blijkbaar heel veel belang aan, enkel Coca-Cola weet zich als ‘vreemde eend’ in die top 10 te murwen.

In die top 10 gingen Apple, Google, Microsoft, Toyota, Samsung, Amazon, Mercedes-Benz en GE nog aan waarde te winnen, Coca-Cola en IBM boerden iets achteruit. De grootste stijger staat nu op plaats 15: Facebook (+48%). Andere stevige stijgers zijn Amazon (+33%), Lego (+25%), Nissan (+22%) en Adobe (+21%). De grootste verliezers zijn IBM (-19%) en Shell (-18%).

En nieuwkomers in deze top 100? Dior, op plaats 89, en Tesla, dat nipt plaats 100 wist in te nemen. En ook Hewlett Packard Enterprises (op plaats 44) en hp (op plaats 48) zijn ‘nieuw’, maar dat is eigenlijk het resultaat van de opsplitsing van HP