Aroma Lady wordt Aroma Man met Douwe Egberts en BBDO

Crea / News

BBDO en Douwe Egberts lanceren een campagne waarbij het bekende koffiemerk mannen uitnodigt om, bij een kopje koffie, na te denken over de rol die zij in hun gezin willen opnemen. Om het debat te stimuleren en het onderwerp bespreekbaar te maken wordt het iconische vrouwelijke icoon van de verpakkingen, dat symbool staat voor de vrouw die zorgt voor haar naasten, het hele voorjaar vervangen door een man. Een limited edition verpakking die de aandacht wil vestigen op een stereotype dat moeilijk te doorbreken is.

Zorgen voor anderen nog steeds wordt beschouwd als de rol van de vrouw. Nochtans geeft de Ipsos/Ivox-enquête die in het kader van deze campagne werd afgenomen aan dat vaders graag meer tijd willen spenderen met hun kinderen. Maar bepaalde sociale en culturele drempels, zoals druk vanuit het werk, weerhouden hen daarvan. Dit nieuwe initiatief, genaamd “Vaders Openhartig”, is een voortzetting van de campagne “Iets om te delen”, die wil laten zien dat je bij een kopje koffie over veel onderwerpen kunt praten, ook over onderwerpen die wat meer moed vergen dan andere. Vorig jaar lanceerde Douwe Egberts al een reclamespotje waarin een vader zijn dochter en haar vriendin uitnodigde voor een kopje koffie nadat hij had ontdekt dat de twee jonge vrouwen een relatie hadden. Deze nieuwe mediacampagne maakt gebruik van hetzelfde principe en nodigt dit keer mannen uit om openhartig te praten over hun rol binnen het gezin. Om alle vaders die hun hart openstellen in de spotlight te plaatsen bedacht BBDO vier long format spots, geregisseerd door Jan Boon. We ontdekken er vier mannen die hun hart openen over hun rol als vader tegen hun vrienden, hun partner, hun eigen vader of hun baas.

De campagne “Vaders Openhartig” loopt op televisie, online video en op social media. Er zijn artikels gepland in tijdschriften en online pers. In de winkel vinden consumenten de nieuwe verpakking met de Aroma Man en influencers als Maarten Vancoillie, Kristof Hoefkens en Olivier Arnould bij tot de campagne. 

 

Credits

Client: Douwe Egberts
Contacts: Vanessa Barba, Oriana Servais, Kristel Bruwiers, Laurien De Block
Agency: BBDO Belgium
Creative Directors: Arnaud Pitz, Sebastien De Valck
Creatives: Louise Cornet, Loup Delpierre
Account team: Lieve Raymaekers, Ward Braeckevelt, Ellen Van den Broeck
Strategy: Aurélie Russanowski
Graphic design: Pierre Rousseau, Jorrit Michiels
Film Production Company: BBDO productions
Head of RTV: Patricia Van De Kerckhove
Agency producers: Renée Vermeire, Silke Ricour
Line Producer: Silke Ricour
Director: Jan Boon
DOPs: David Doom, Jasper Vanhauwaert
1st AC: Bart Bleuzé
Lights: Pieter-Jan Donckels, Dries Cumps, Simon Vanderhoydonck
Sound on set: Vital Tilborghs
Location: OneHouseStand
Setdressing: Cachet - Zara Van den Bergh, Louis Van den Bogaerde, Aaron De Keyzer
Make-up artist: Emmanuelle Bastiaenssen
Casting: Le Quartier - Louis Pons, Niels Putman
Editors: Jasper Vanhauwaert, Neil Skeet
Online: Annelies Carnoy
Grading: Joost Van Kerckhove
Sound engineer: Jeremy Vettorel
Social creative: Justine Ravyts