Artsenkrant lanceert AK Hospitals

Media / News

ak-hospitalsRoularta HealthCare – uitgever van Artsenkrant, De Apotheker en Belgian Oncology & Hematology News – lanceert een nieuw kwartaalblad voor leidinggevenden in de ziekenhuissector. AK-Hospitals richt zich tot onder andere algemeen directeurs, hoofdartsen, financieel directeurs, CIO’s en administratief managers en vervangt HealthCare Magazine.
De ziekenhuissector is in volle (r)evolutie. Decision makers moeten zich flexibel opstellen en snel de juiste keuzes kunnen maken. De toekomst van hun ziekenhuis en de kwaliteit van de patiëntenzorg staan op het spel.
AK-Hospitals wil de verantwoordelijken in de ziekenhuissector stof tot nadenken bieden aan de hand van originele informatie en pertinente getuigenissen van stakeholders uit de Belgische en buitenlandse ziekenhuiswereld.
In de eerste editie – die op 21 maart van de persen rolde – zoomt AK-Hospitals in een themadossier in op de uitdagingen waar ziekenhuizen voor staan om een performant informaticasysteem uit te bouwen: beveiliging van medische gegevens, bescherming tegen cyberaanvallen, ontwikkeling van het elektronisch patiëntendossier en digitaal factuurbeheer. Het blad staat ook stil bij de resultaten van een enquête over de man-vrouwverdeling in het ziekenhuismanagement en stelt een origineel systeem voor ziekenhuisfinanciering voor.
AK-Hospitals, dat nauw samenwerkt met de Belgische Vereniging van Ziekenhuisdirecteurs (BVZD), wordt gerealiseerd door de redactieteams van Artsenkrant en Le Journal du Médecin. Naast het blad zijn er ook maandelijkse nieuwsbrieven en de website www.akhospitals.be met actualiteit over de ziekenhuiswereld.
News provided by MediaSpecs