Astrid Van Breusegem

New kids in town

Dat ik een liefde heb voor taal en mijn tijd het liefst spendeer aan allerlei creatieve uitspattingen, was al heel vroeg duidelijk. Maar toch had ik als onzekere jonkie niet gedacht dat ik er mijn beroep van zou kunnen maken.

Maar nu zit ik hier, als kersverse copywriter bij DDB Brussels. Ik ben Astrid Van Breusegem, 25 jaar en vorm sinds een klein jaartje een ‘bilingue’ team met mijn Brusselse art director Nicolas. Hij zocht een teampartner, ik studeerde af aan de Belgian Advertising School en na een paar drankjes en vlotte babbels op café werd al snel duidelijk dat het klikte.

Wat ons sterk maakt als team, is dat we heel verschillende creatieven zijn. Hij is meer een dromer, ik meer een denker. Hij vindt vaak de zotste ideeën, ik ben dan weer sterk in die zottigheden te laten landen. Niet elke creative is fan van strategie, maar ik zeker wel. De sterkste campagnes zijn degene waarbij creativiteit een springplank is voor de strategie, vind ik. Zodat de boodschap écht bij de mensen binnenkomt.

Ik ben dan ook blij dat DDB Brussels zo’n sterk strategisch team heeft, en strategie en creatie hier steeds hand in hand gaan. Mijn favoriete campagnes? Ons werk voor Kom op tegen Kanker, denk ik. Daarmee kunnen we écht een verschil maken. Niet alleen voor de klant, maar ook voor de mensen. We hanteren daarvoor een heel specifieke aanpak per doelgroep, wat elke campagne weer uniek en interessant maakt. Zo bedacht ik mee de TikTok- en gamingcampagnes van Kom op tegen Kanker (#WhatTheSmoke en #RIProken) om jongeren van de sigaret te houden. Pretty cool stuff, al zeg ik het zelf 😊