At-thetable faket een nieuwe campagne voor FOD Economie

Crea / News

At-thetable zet haar ingeslagen weg verder om spraakmakende campagnes neer te zetten. Met Ad Van Ongeval die ondertussen het roer van creatie stevig in handen nam, profileert het bureau zich met ‘talkable creativity’ dat verder gaat dan het invulen van de traditionele denkpatronen en kanalen.

Ditmaal laat het bureau een frisse wind waaien door een overheidscampagne voor de FOD Economie. Meer bepaald met een overheidswaarschuwing om festivalgangers deze zomer te behoeden voor ticketvervalsingen. De overheidsdienst ziet namelijk een verdubbeling in het aantal meldingen van mensen die opgelicht worden bij het online aankopen van tickets voor concerten, festivals, wedstrijden en andere events.

Een tipje van de ijsberg, zo blijkt. "Vermoedelijk schamen slachtoffers zich of vinden ze het niet nodig om de oplichting te melden, hun geld zijn ze toch kwijt. In de eerste plaats willen we de waakzaamheid verhogen tijdens de komende festivalperiode en vermijden dat de consument ingaat op aanbiedingen van valse ticketverkopers," zegt Lien Meurisse, woordvoerster van de FOD Economie.

Daarom dook het creatieve bureau de wereld van concert- en festivalposters in om ze te parodiëren met een overduidelijke fake versie met duidelijk vervalste artiestennamen. Zo wordt onder meer Couleur Café deze zomer Couleur Cafake met artiesten zoals Justin Timberfake, Willy Eilish en Lenny Tomate Krevitz.

De boodschap? Deze fake festivalposters zijn dan wel overduidelijk te herkennen, maar louche advertenties en fake verkopers van tickets zijn dat niet. Koop dus je tickets enkel en alleen via de officiële kanalen van het event waar je naartoe wil.

Heel wat Belgische festivals schaarden zich achter de campagne en gaven de toestemming om hun affiches te vervalsen, om zo hun festivalbezoekers te waarschuwen tegen deze schadelijke problematiek. Deze worden deze zomer ingezet in social video’s, DOOH en bannering op zoekertjessites, nieuwssites en contextuele sites. 

De campagne kende alvast een geslaagde start met radiopresentatoren die fake t-shirts van hun favoriete artiesten kregen toegestuurd, om zo de conversatie op gang te trekken. En als extra ondersteuning van de campagne zal ook op festivalterreinenen een festivalstand opduiken waar fake merch van de campagne zal worden tentoongesteld.

CREDITS:

Client: FOD Economie

Contacts: Simon Dergent, Stien Keters & Martine Amand

Agency: At the table

Creatie: Girbe Bogaerts & Yannick De Haes
Account: Julie Standaert, Marie Demesmaeker, Pauline Tembuyser

Design: David Audenaert, Thomas Ploem
CD: Ad Van Ongeval

Strategy Director: Jorian Vanvossel

Radio: Brandy
PR: Your Side