At-thetable klaarwakker met rebranding Lattoflex

Crea / News

In 1957 vond Lattoflex de lattenbodem uit. Honderdduizenden Belgen rekenden op deze lattenbodems om goed ondersteund te slapen, zo groeide Lattoflex uit tot een household name. Zijn ingenieurs en productontwikkelaars bleven het voortouw nemen in de ontwikkeling van ergonomisch verantwoord slaapcomfort. De positionering van het merk evolueerde echter niet mee. Samen met At-thetable brengt Recticel, het bedrijf dat Lattoflex in zijn slaapcomfortportfolio heeft, daar nu verandering in. Met een rebranding die het merk een eigentijdse – zelfs vooruitstrevende – look geeft.

Nieuwe baseline

De rebranding is het sluitstuk van een intensieve herpositioneringsoefening. De nieuwe baseline Lattoflex, feel the knowhow, vertelt duidelijk waar het merk voortaan voor wil gaan: esthetisch en ergonomisch verantwoord slaapcomfort gebouwd op meer dan 60 jaar expertise. De nieuwe bedbodems en matrassen die Lattoflex dit najaar lanceert zijn hier de eerste concretisering van.

Nieuwe brand identity en visualisatie

Lattoflex wordt in een fris en eigentijds kleedje gestopt. De stijl en de kleuren die het merk hanteert stralen op een warme manier energie, technologie en comfort uit. Het geheel voelt minder kil en klinisch aan. De twee-eenheid ‘Technologie & Gevoel’ kenmerkt de nieuwe visuele aanpak van het merk. Er wordt gewerkt met opvallende beelden die je als het ware als in een X-ray meenemen tot in de kern van de bedbodems. Deze aanpak laat tegelijk ook de ruimte om te bewijzen dat ‘technisch slapen’ ook aantrekkelijk kan zijn.

Een ge-updatete en geoptimaliseerde website

Op de slaapcomfortmarkt combineren heel wat mensen showrooming met webrooming. Daarom werd er extra aandacht besteed aan coherentie tussen point-of-sale, print, website en sociale media. In nauwe samenwerking met de bestaande digitale partners optimaliseerde At-thetable de website van Lattoflex in de nieuwe stijl. Lattoflex wordt ook een stuk actiever op Facebook en LinkedIn.

Nieuwe sfeervisuals

De nieuwe positionering en huisstijl wordt doorgetrokken in alle communicatiematerialen. At-thetable werkte samen met 3D artist Pieter Gaerdelen van Missingpixels om tal van bedbodems, matrassen en slaapkamerinterieurs om te zetten in 3D-beelden met een X-ray-effect. Klaar om ingezet te worden in brochures, op webpagina’s en in prijslijsten.

Nauwe samenwerking met de Lattoflex verdelers

Voor de herpositioneringsoefening werkte Recticel en At-thetable nauw samen met de verantwoordelijken van de selecte groep slaapcomfortwinkels die Lattoflex verkopen. Alle verdelers werden bij de lancering van de rebrandingscampagne uitgenodigd naar een pop-up Lattoflex Experience Center in Geraardsbergen. De genodigden reageerden enthousiast op de voorgestelde veranderingen. De nieuwe look-and-feel van Lattoflex is nu al zichtbaar in hun showrooms.

Niet aan zijn proefstuk toe

At-thetable kreeg deze opdracht toevertrouwd nadat het eerder Beka, dat andere slaapcomfortmerk van Recticel, opnieuw succesvol in de Belgische en Nederlandse markt zette.

Credits

Klant: Lattoflex (Recticel)
Agentschap: at-thetable
Contact klant: Ann Claeys, Magaly Barbier
Account: Julie Standaert, Pauline Tembuyser
Strategie: Gregy Vergauwen
CD: Sebastien Van Reet
Creatie: Thomas Ploem, Gregy Vergauwen, David Audenaert, Pieter Gaerdelen
Social media: Pauline Tembuyser