At-thetable spreekt codetaal voor DPG Media

Crea / News

DPG Media lanceert Build IT academy, een betaald traineeship van zes maanden om de meest talentvolle IT’ers te rekruteren en op te leiden. At-thetable nam de rekrutering op zich en bereikte de doelgroep op een opmerkelijke manier. “IT’ers vormen een speciaal volkje dat zeer moeilijk te bereiken is, maar dat maakt hen niet minder gegeerd op de arbeidsmarkt. Integendeel. Al jaren prijken tal van IT-functies bovenaan de lijst van knelpuntberoepen. Het is een doelgroep die immuun is geworden voor klassieke rekruteringscampagnes. De zoveelste jobadvertentie zou dus gewoon weggeswiped worden”, aldus artdirector Girbe Bogaerts.

Het bureau liet daarom de klassieke vacaturewebsites links liggen en benaderde de potentiële kandidaten via getargete banners op o.a. Reddit, HLN.be en VTM Go. De IT’ers kregen de opdracht om naar de bronpagina van de banners te kijken. Op de bronpagina vonden ze tussen de stukken websitecode ook The Hidden Job Offer. Een verborgen vacature opgemaakt als doorlopende tekening enkel gemaakt uit code, die tot leven kwam wanneer je naar beneden scrolt. Subtiele referenties naar elementen uit de leefwereld van de IT’er, creëerde meteen een connectie tussen de kandidaten en DPG Media en maakte hen zo warm voor de Build IT academy. Een geanimeerde video van de doorlopende tekening werd geplaatst op de social media van de DPG Media-merken. “Een echte IT’er houdt van een uitdaging. Een banner die domweg schreeuwt dat DPG Media op zoek is naar IT’ers trekt het dus niet”, aldus copywriter Lukas Vos. “Plus, we willen met deze rekruteringscampagne al meteen het kaf van het koren scheiden. We zoeken net die profielen die nieuwsgierig zijn en initiatief nemen.”

Sebastien Van Reet, creative director bij At-thetable, concludeert: “Met deze rekruteringscampagne spreken we letterlijk de taal van de IT’er, namelijk programmeertaal. We wekken hun belangstelling op door hen te bereiken op een plek waar ze geen buitenstaander verwachten. Op deze manier trekken we DPG Media een stukje in de leefwereld van de IT’ers om hen persoonlijker te overtuigen. Aan de reacties te zien, is dat goed gelukt!”

Bekijk de volledige tekening in de broncode van thehiddenjoboffer.net.

Credits

Client: DPG Media

Contacts: Nathalie Thilleman / Lotte Dedobbeleer

Agency: at-thetable

CD: Sebastien Van Reet

Creation: Girbe Bogaerts

Creation: Lukas Vos

Account: Renaat Delporte

Strategy: Jorian Vanvossel

Agency Producer: Karen Strypens

Graphic design website: MOS Studio

Graphic design animation: Agustin Eguia

Graphic design illustration: Artbox – Lin Setzekorn

Back-end Production company: Sumocoders

Director: Agustin Eguia

Audio: Agustin Eguia