Atletieksmurf trekt de wijde wereld in

VanDamme-smurf

Marketing / News

VanDamme-smurf
De AG Insurance Memorial Van Damme viert in 2016 zijn 40-jarig bestaan. Een uitstekende gelegenheid dus om aan sportpromotie te doen in België, zo meldt Origami PR. De komende maanden worden tal van acties georganiseerd die van de editie 2016 een onvergetelijk moment zullen maken. Een eerste actie heet #Smurf2world en start vandaag met de steun van IMPS en AG Insurance.
Sinds 2014 is de wereldberoemde Smurf van Peyo de officiële mascotte van de AG Insurance Memorial Van Damme. Ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de topatletiekmeeting gaat de AG-Smurf op reis rond de wereld. Zijn trektocht zal 40 weken duren (de periode tot aan de volgende Memorial Van Damme), en hij zal 40 atleten ontmoeten. Die atleten zal hij uitnodigen om te supporteren voor de AG Insurance Memorial Van Damme en zal hij voorstellen aan het grote publiek via foto’s en ervaringen op de sociale media. Elke atleet zal ook zijn of haar handtekening op zijn t-shirt zetten tijdens de ontmoeting.
De actie #Smurf2world heeft een dubbel doel: sportpromotie en liefdadigheid. Tijdens de 40e AG Insurance Memorial Van Damme zullen 40 Smurfen worden geveild ten voordele van Unicef: stuk voor stuk exemplaren die zijn gehandtekend door één van de atleten die de AG-Smurf op zijn wereldreis heeft ontmoet.
Cédric Van Branteghem, assistant meeting director Memorial Van Damme: "We konden geen betere ambassadeur dromen dan deze beroemde stripfiguur om de 40e editie van de AG Insurance Memorial Van Damme aan de internationale atletieksterren voor te stellen. De wereldbekende Smurf legt ook de link met de finale van de Diamond League. We zijn ook heel blij dat onze titelpartner, AG Insurance, deze actie ten voordele van een goed doel volop ondersteunt.”
Véronique Culliford, dochter van Peyo, voorzitter en oprichter van IMPS: “Ik ben heel trots dat onze Smurf de mascotte is van een sportieve en prestigieuze organisatie die binnenkort al 40 jaar schittert. Sport en atletiek in het bijzonder zijn mooie disciplines die de Smurfen met plezier ondersteunen voor klein en groot.”
Hans De Cuyper, CEO van AG Insurance: "Het 40-jarig bestaan van een sportmonument zoals de AG Insurance Memorial Van Damme verdient uitzonderlijke aandacht: doorheen het hele jaar 2016 worden atleten en toeschouwers op originele wijze betrokken. De actie #Smurf2world beantwoordt perfect aan onze wens om sport te promoten en atleten te steunen, in combinatie met waarden die ons bijzonder dierbaar zijn zoals solidariteit.”
Tot en met 9 september 2016 zijn de sociale media kanalen van AG Insurance de plek om de reis van de Smurf en zijn ontmoetingen te volgen: