Auxipress luistert beter dan ooit

auxipress-sap

Marketing / News

auxipress-sapAuxipress, specialist in media intelligence, heeft 'social audience profiling' toegevoegd aan haar aanbod. Deze toepassing werd ontwikkeld door SoPRISM, een Belgische start-up gespecialiseerd in de 'social data mining' en maakt het mogelijk om met behulp van uitgebreide data uit de sociale netwerken nieuwe inzichten aan merken te geven over hun klanten en hun gekozen doelgroepen.

Wanneer ze ingelogd zijn, genereren de meer dan zes miljoen Belgische Facebookgebruikers sociale interacties op basis waarvan een profiel kan worden opgesteld rekening houdend met een hele reeks criteria. Social audience profiling biedt nu eindelijk een oplossing om die informatiebron te benutten en het profiel van klanten, potentiële klanten en concurrenten beter te doorzien. Consumenten positioneren zich steeds meer ten opzichte van merken wat zich vertaalt naar de content die ze publiceren. Daardoor groeit de behoefte bij die merken om gebruik te maken van de gegevens uit de sociale activiteit die ze genereren.

auxipress-logoSocial audience profiling maakt gebruik van een gebruiksvriendelijk dashboard op maat en biedt drie manieren om een te onderzoeken doelgroep te definiëren: ten eerste aan de hand van sociaal- demografische en psychografische criteria gecombineerd met geolokalisatie; vervolgens door het opladen van een bestaande klantendatabase om het profiel van de eigen gebruikers te onderzoeken; en tenslotte door analyse van profielen die de website hebben bezocht. Met behulp van de toepassing kan men zich verrassend snel vergelijken met concurrenten en ook een beperkt aantal van hun doelgroep profielen inkijken. "Aangezien we constant streven naar een verbetering en uitbreiding van ons dienstenpakket is het logisch dat we ons wenden tot social audience profiling," zo luidt het bij Auxipress. "Het gaat om een supplementaire tool die we zullen inlassen in het aanbod van Auxipress en die beantwoordt aan de verwachtingen en noden van vele klanten. In een paar muisklikken, draagt deze nieuwe manier van analyseren bij aan betere marketingacties door adverteerders en marketeers nieuwe insights te bieden die hen helpen online reclamecampagnes beter te segmenteren, hun content strategy preciezer te bepalen en de kennis van het gedrag van hun klanten verder uit te diepen."