AZ Maria Middelares lanceert digitaal patiëntenplatform met Bothrs

Communication / News

Digitale studio Bothrs en AZ Maria Middelares innoveren binnen de digitale transformatie van de zorg. Patiëntenzorg nog toegankelijker en kwalitatiever maken, dat is de insteek van MijnZiekenhuis, het digitaal patiëntenplatform dat het Gentse ziekenhuis samen met Bothrs heeft gebouwd. Concreet kunnen patiënten van AZ Maria Middelares hun zorgtraject ook online opvolgen – op het web of via de app. Daardoor hoeven patiënten zich niet telkens naar het ziekenhuis te verplaatsen om opgevolgd te worden.

Jolien Vanden Berghe-Peter Dierickx-Gil Nimmegeers-Stef Nimmegeers

Met de lancering van ‘MijnZiekenhuis’ bouwt AZ Maria Middelares verder aan zijn digitale transformatie. “We willen onze patiënten altijd en overal bijstaan, ook als ze zich niet binnen de ziekenhuismuren bevinden," zegt Peter Dierickx, CTO van AZ Maria Middelares. "Met deze 'digitale voordeur' reiken we hen een gebruiksvriendelijk platform aan. We geven hen meer inzicht in het persoonlijk zorgtraject waarin ze zelf mee het voortouw nemen. Denk aan afspraken maken en beheren in het ziekenhuis of medische vragenlijsten invullen. Onze artsen kunnen hun patiënten nu ook asynchroon opvolgen en hun dossier verrijken met in-app bevragingen. Ook werden al enkele zorgpaden gedigitaliseerd. Met die toepassing verbeteren we de patiëntervaring aanzienlijk – een topprioriteit voor ons ziekenhuis. Tegelijk komen we een stap dichter bij ons streefdoel van holistische zorgverlening.”

Het Gentse Bothrs bouwde het digitale zorgplatform uit. "We zijn heel trots op onze samenwerking met AZ Maria Middelares," zegt oprichter Stef Nimmegeers. "Er kwamen heel wat technische uitdagingen bij kijken om alle systemen en databanken met elkaar te laten communiceren volgens de regels van de kunst. De grote kracht van dit verhaal is dat het zorgplatform vertrekt vanuit de noden van de patiënt. AZ Maria Middelares geeft met deze app een duidelijk signaal wat betreft zijn ambities binnen de digitale transformatie van de zorg. Onze teams hebben intensief samengewerkt, wat ook nodig is, want anders kan je nooit zo’n complex digitaal product uitwerken.”

Bothrs kon alvast terugvallen op zijn eigen spin-off, een ‘white label’-zorgplatform genaamd Healthblocks. “Je kan het zien als een digitale blokkendoos. Zowel ziekenhuizen als zorgverzekeraars en farmaceutische spelers kunnen van de voorgebouwde features gebruikmaken om een digitale zorgoplossing samen te stellen. Het platform laat toe om met patiënten te interageren op elk moment in het zorgtraject,” legt Stef Nimmegeers uit.

“AZ Maria Middelares staat bekend om zijn innovatie en daadkracht. Met dit project willen we onze operationele performantie versterken: minder wachttijden, onmiddellijke ondersteuning en bovenal een meer doelmatige en persoonlijke aanpak voor elke patiënt. Bothrs is daarbij de ideale meedenkende partner,” besluit Christophe Mouton, CEO van AZ Maria Middelares.