Back to the future!

Communication / News

Soms is het tijd voor wat reflectie, even stilstaan bij de zaken. En elke goede teamplayer weet dat zoiets het beste werkt in teamverband. PUB-redactrices Marine en Evy buigen zich daarom in Team Talk samen over een paar actuele thema’s. Met de 45ste verjaardag van PUB in het achterhoofd is dat deze keer… de toekomst! Want wij kijken liever niet achterom.

Do Androids Dream of Electric Sheep? ‘Blade Runner’, de sciencefictionklassieker gebaseerd op dit boek – met in film de ravissante Harrison Ford in de hoofdrol –  voorspelde in 1982 al dat we vandaag tegen onze schermen zouden praten. Van videobellen tot virtuele assistenten, het lijkt wel of schrijver Philip K. Dick een glazen bol had. En wat als ik zo’n glazen bol had? Dan hoopte ik dat de toekomst er uitzag zoals in ‘Minority Report’, een film naar een boek van dezelfde schrijver trouwens. De man had duidelijk iets met de toekomst. Zelfrijdende auto’s, ultra-gepersonaliseerde reclame (“Good afternoon, Mr. Yakamoto. How did you like that three-pack of tank tops you bought last time you were in?” Heerlijk toch?)… Enkel robots die helpen in het huishouden ontbreken nog, maar ik ben er zeker van dat ik die in een andere film zag. Zelf zou ik niet liever willen dan al die momenten nog mee te maken. Als ik 216.000 euro te veel had (want zoveel kost het blijkbaar om je lichaam te laten invriezen), dan stond ik al lang op een lijst van erkende ‘cryonisten’, om mezelf dan over X-aantal jaren wakker te laten maken door zo’n gekke robot. Of misschien ben ik tegen dan zélf een robot?

Bon, laten we beginnen bij de komende 45 jaar. Want exact zo lang bestaat dit PUB Magazine al – en kijk maar naar de evolutie! Van magazinecontent in augmented reality tot een PUB in 3D-geluid… PUB ging mee zijn met zijn tijd en houdt ervan om de innovatie voorop te stellen. En dat hopen we ook de komende 45 jaar te blijven doen. Hoe en onder welke vorm, dat ziet u dan nog wel! 

 MEER CONTENT LEEST U IN PUB MAGAZINE!