Bagaar Studio tekent erop los voor Wrangler

Crea / News

Bagaar Studio, de grafische en animatietak van het Antwerpse bureau Bagaar, heeft jeansmerk Wrangler geholpen met een wereldwijde onlinecampagne rond de lancering van zijn ecologische kledinglijn Indigood.
Voor het kleuringsprocédé van Indigood gebruikt Wrangler schuim en bijna helemaal geen water meer. Om die ecologische boodschap in de verf te zetten, tekende Bagaar Studio een artistieke animatievideo uit. Het jeansmerk verspreidde de video begin juni via al zijn wereldwijde accounts, onder meer via de eigen website maar ook op YouTubeInstagramTwitter en Facebook. Bagaar Studio werkte ook enkele Instagram Stories en animated GIF’s uit voor Wrangler EMEA.

Pieter-Jan Boucquaert, senior brand marketing manager bij Wrangler EMEA: “Wrangler is ervan overtuigd dat Indigood™ een baanbrekende technologie is die de hele denimindustrie zal veranderen. De video die Bagaar Studio voor ons maakte, legt de nieuwe technologie prima uit. Het team van Bagaar Studio slaagt er als geen ander in om een ingewikkelde boodschap op een heldere manier over te brengen.”
Bagaar cowboy-hologram Volgens motion lead Bastien Genbrugge van Bagaar Studio was het belangrijk om niet te vervallen in een cartoonachtig concept: “De stijl van onze animatie is hier meer authentiek en er is misschien zelfs wat meer sérieux. Dat maakt het iets minder licht verteerbaar maar dat mag wel voor zo’n onderwerp. Visuele communicatie is vandaag cruciaal in je story telling.”
Het bureau maakte voor de Instagram Stories gebruik van hologrammen, die 2D-content projecteren naar 3D. Die gebruikte Bagaar Studio begin 2019 ook al in de pop-up store van Wrangler in het Londense Soho, waar het bureau ingezet werd voor de ontwikkeling van de in-store experience.
Bagaar