Bakkers verkopen eclairs tegen kinderkanker

Marketing / News

Voor de 'Dag van de Eclair' slaan Pierre Marcolini, peter van de actie en Delphine Heenen, oprichtster van KickCancer, opnieuw de handen in elkaar. Op zaterdag 20 november hebben ze samen met meer dan 150 deelnemende bakkers héél België laten smullen van exclusieve KickCancer-eclairs om fondsen in te zamelen voor de strijd tegen kinderkanker. Zo hopen ze dit jaar 100.000 euro in te zamelen.

Iedereen solidair op de Dag van de Eclair (20/11)

Bij elke deelnemende (banket)bakker lagen op 20 november KickCancer-eclairs in de toonbank, aan een andere verkoopprijs dan een 'gewone' eclair. (Adviesprijs van de KickCancer-eclair: tussen de 3 en 5€.) De opbrengst van de bijzondere eclairs wordt volledig aan KickCancer gedoneerd. Zowel de bakker als de klant dragen dus hun steentje bij. De klant betaalt een kleine toeslag per eclair, de bakker doneert ingrediënten, zijn tijd en die van zijn team.

Waarom een eclair? Delphine Heenen, oprichtster van KickCancer: “Kinderen zijn gek op eclairs. Voor volwassenen is dit vaak hét typische gebakje uit hun kindertijd. Met vrienden en familie genieten van smakelijke gebakjes past perfect bij de filosofie van KickCancer: solidariteit en samen mooie momenten beleven, dat geeft mensen kracht en hoop om de strijd tegen kinderkanker aan te gaan."

"Kanker is een absoluut onrecht dat ons allen kan treffen. Maar wanneer deze ziekte kinderen treft, is het nog ondraaglijker. Daarom steun ik KickCancer. Het was een beetje een no-brainer om de de Dag van de Eclair te creëren. Elke banketbakker heeft zijn eigen eclair, en wat is er krachtiger dan kanker genezen met een eclair," legt Pierre Marcolini uit.

Meer dan 150 (banket)bakkers

Vorig jaar deden er 50 patissiers en heel wat Delhaizewinkels mee. Dit jaar staat de teller op meer dan 150 deelnemende bakkers, samen met Delhaize. KickCancer en de bakkers hopen 100.000 euro in te zamelen. Naast peter Pierre Marcolini bakken o.a. Joost Arijs (Gent), Herman Manus (Antwerpen), Zuut (Leuven), Painture (regio Brugge), Atelier Lucas (Knokke), Brian Joyeux (Brussel) en Darcis (Luik) eclairs om kinderkanker een koekje van eigen deeg te geven. Ook bakkerketen Le Pain Quotidien neemt dit jaar deel aan de solidaire actie. Reserveer uw eclair bij uw dichtstbijzijnde bakker om een exclusieve KickCancer eclair te bemachtigen. U vindt alle deelnemende bakkers terug op dagvandeeclair.be

Opmerkelijk: dit jaar gaat de Dag van de Eclair ook internationaal. De Dag van de Eclair wordt voor het eerst georganiseerd in Frankrijk samen met de organisatie Imagine for Margo. Begin 2022 volgt Italië met de organisatie FIAGOP.

Copyright foto: Lydie Nesvabda