BAM kiest juryvoorzitters IAB Mixx Awards 2019

Communication / News / People

IABMIXXDe IAB Mixx Awards editie 2019, die dit najaar zullen worden uitgereikt, krijgen vorm. Zo zijn de vier juryvoorzitters bekend en zijn de categorieën aangepast om beter aan te sluiten bij de veranderende realiteit van de markt. De juryvoorzitters gaan elk op zoek naar de beste digitale cases in hun domein en krijgen daarvoor elk de hulp van vier andere juryleden.

  1. Ann-Clothilde Picot (Ikea) in Jury Digital Communications: Best Campaign Commercial en Best Campaign Charity
  2. Olivier Simonis (Qualifio) in Jury MarTech: Best MarTech tool en Best use of MarTech tool
  3. Els Thielemans (Maxus) in Jury Media: Best Brand Engagement campaign, Best Consumer Engagement campaign en Best Influencer Campaign
  4. Bram Cappaert (Prophets) in Jury Digital Platforms: Design & UX & UI/Dash Boarding

IAB MIXX AwardsDaarnaast paste organisator BAM ook de categorieën aan waarin awards worden uitgereikt. “We wilden enerzijds nog meer benadrukken dat de IAB Mixx Awards digitale realisaties bekronen,” klinkt het bij Charlotte van Coevorden, digital transformation manager bij Mediahuis Connect en binnen de raad van bestuur van BAM de drijvende kracht achter de IAB Mixx Awards. “Vandaar awards als Digital Agency of the Year, Digital Advertiser of the Year en Digital Most Promising Agency of the Year, maar ook de beslissing om campagnes niet meer binnen aparte technieken te bekronen. Het gaat ‘m om hoe het digitale in een campagne is gebruikt.”
Zo werd de jury Digital Communications voortaan uitgesplitst in de categorieën Digital Campaign Commercial en Digital Campaign Charity. Binnen de jury Media is er dan weer het duidelijke onderscheid tussen Brand Engagement (waar de traditionele communicatiedoelstellingen als notoriëteit en brand consideration centraal staan) en Customer Engagement (lead generation en aanverwanten). Campagnes hoeven uiteraard niet enkel op internet te lopen. Ook DOOH, digitale radio en addressable advertising komt in aanmerking. “We willen de IAB Mixx Awards optimaal laten aansluiten op hoe de digitale markt evolueert.”
In dit licht moet ook de nieuwe jury MarTech gezien worden. Met deze categorie wil BAM het accent op technologie leggen door MarTech-tools en het gebruik ervan te valoriseren Ook de jury Digital Platforms past hierin. “De manier waarop we merken bouwen is veranderd,” klinkt het bij Charlotte van Coevorden. “De consumentenervaring staat centraal. Zaken als UX en ergonomie worden dus uiterst belangrijk, op websites, maar ook op andere platformen zoals walled garden-omgevingen, apps, enzovoort.” Deze editie wil BAM ook de sterke tendens van influencer marketing in onze markt naar waarde schatten, en daarom werd een specifieke categorie “Best Influencer Campaign” gecreëerd binnen de jury Media.
Op 4 juni, tijdens de Marketing Days (die plaatsvinden op 4/5/6 juni in Brussel), kan je je alvast laten inspireren door enkele winnende cases en krijg je ook tips van Charlotte Van Coevorden hoe je een IAB Mixx Award in de wacht kan slepen. De vier juryvoorzitters zullen eveneens uitleg geven over de verschillende categorieën. Vanaf juni kan er gestart worden met het inzenden van de cases via de website. De uitreiking gaat door op 16 oktober 2019.