Bart Eeckhout opiniërend hoofdredacteur De Morgen

Bart Eeckhout

Media / News / People

Bart Eeckhout An GovaertsUitgever De Persgroep Publishing benoemt Bart Eeckhout (43) tot opiniërend hoofdredacteur van De Morgen. Samen met hoofdredacteur An Goovaerts komt hij aan de leiding van de krant te staan. “Voor de lezers van De Morgen is Bart al lang een vertrouwde pen. Als opiniërend hoofdredacteur kan hij nu de verpersoonlijking zijn van waar De Morgen voor staat: een medium dat altijd en overal de juiste vragen wil stellen, dat met een gezonde kritische blik en eigen stem de wereld wil vatten”, zegt Isabel Albers, zakelijk-journalistiek directeur dPP.

De Morgen is bezig aan een groeiparcours op de lezersmarkt, zo meldt de uitgever: "De Morgen verkoopt dagelijks bijna 55.000 exemplaren, ruim 2 procent meer dan vorig jaar. Met 16.000 digitale abonnees is het de grootste digitale krant van het land en ook het lezersbereik van demorgen.be zit goed."

Hoofdredacteur An Goovaerts: "Bart is al jaren een van de belangrijkste pionnen van de krant. Het succes van De Morgen vandaag is mede te danken aan zijn tomeloze inzet en de manier waarop hij de krant inhoudelijk intern en extern vertegenwoordigt. Ik ben zeer tevreden dat hij als opiniërend hoofdredacteur mee een trekkersrol gaat opnemen.”

Als opiniërend hoofdredacteur mag ik doen wat ik het liefste doe: ik blijf zelf stukjes schrijven en ga collega's stimuleren om hun journalistiek talent ten volle te laten ontbolsteren. Dit is een prachtig en tegelijk spannend moment om mee de leiding van een krantenredactie op te nemen. De Morgen verkeert in goede conditie, we trekken steeds meer lezers aan. Tegelijk werkt de krant volop aan haar toekomst als multimediaal nieuwsmerk. Aan ons de uitdaging om het pad van de inhoudelijke meerwaarde te blijven volgen en te verdiepen en tegelijk te durven innoveren, zoals de lezers van ons verwachten. The game is on”, aldus Eeckhout.