Bart Peeters leidt water en frisdranken in goede banen

News / People

Bart Peeters, de topman van Spadel België, heeft er een functie bij. Het VIWF, het Koninklijk Verbond van de Industrie van Waters en Frisdranken, heeft Bart Peeters verkozen tot nieuwe voorzitter. Peeters is country director Benelux bij Spadel. Hij volgt Etienne Gossart op voor een mandaat van twee jaar. Tot de prioriteiten van de nieuwe voorzitter behoort het herstel van de sector na de coronacrisis, de continue communicatie over de kwaliteit van de producten van de leden en de dialoog met stakeholders over de inspanningen die de bedrijven leveren op het vlak van duurzaamheid.

De sector van de natuurlijke mineraalwaters, bronwaters en frisdranken kijkt terug op een belangrijke terugval in de verkoop in het tweede kwartaal van 2020, voornamelijk in het on-trade kanaal, als gevolg van de Covid-19 maatregelen. In de komende weken zal de sector cijfers communiceren die die terugval beschrijven. Ondertussen bleven de bedrijven zich volop inzetten om ervoor te zorgen dat hun producten steeds voldoen aan de hoogste eisen op vlak van kwaliteit en gezondheid. Bovendien ondernemen de bedrijven al vele jaren bijzondere inspanningen, in overleg met alle betrokken publieke en niet-publieke stakeholders, om hun impact op het milieu te verkleinen. Zo onderschrijft de sector volledig het Verpakkingsplan dat Fevia en de andere betrokken actoren in 2018 hebben uitgewerkt. Met dit programma engageren de bedrijven zich om op korte termijn een reeks ambitieuze doelstellingen op het vlak van duurzaamheid te behalen, waaronder de inzameling en recyclage van 90 procent van alle drankverpakkingen tegen 2022. Dit is zeven jaar sneller dan wat de Europese wetgeving voorschrijft.

Bart Peeters is country director Benelux van Spadel. Hij heeft ruime ervaring in FMCG. Van 2016 tot 2019 had Peeters verschillende directiefuncties bij Coca-Cola European Partners. Daarvoor was hij onder meer bij Procter & Gamble en McKinsey & Company aan de slag. Peeters behaalde een doctorstitel als burgerlijk ingenieur aan de Katholieke Universiteit te Leuven in 2001.

“Consumenten waarderen de kwaliteit en de diversiteit van onze producten. Maar onze leden houden daar niet op. Ze investeren voortdurend in productinnovatie en duurzaamheid om te voldoen aan de behoeften en verwachtingen van de consument, maar nog belangrijker, om hen te blijven verrassen,” zegt Peeters. “Het communiceren en informeren over de acties van de sector is daarom een prioriteit voor VIWF. Natuurlijk staat ook Covid-19, dat een grote impact heeft gehad op onze leden en hun klanten, hoog op de prioriteitenlijst van VIWF. VIWF zal zo snel mogelijk in contact treden met de belanghebbenden om het post-Covid-19 tijdperk en de ondersteunende maatregelen voor de getroffen sectoren te overwegen.”