BASE en Standard Luik samen op het veld

John Porter Base

Communication / Marketing / News

Standard Base

Telenet en Standard Luik raakten het eens over de verlenging van het sponsorcontract dat BASE en Standard al jarenlang met elkaar verbindt. BASE blijft dus de hoofd- en truitjessponsor van de Rouches tijdens de twee volgende voetbalseizoenen (2016-2017 en 2017-2018).

In 2007 besloten BASE en Standard Luik om hun krachten te bundelen. Nadat BASE al enkele seizoenen de jeugdteams sponsorde, wierp het bedrijf zich op als hoofdsponsor van de Luikse club. De vier letters van BASE kwamen in het groot op de voorkant van de wit-rode truitjes. Dat zal opnieuw zo zijn in de twee volgende seizoenen.

In 2007, toen het eerste sponsorcontract getekend werd, was er meteen een spontaan gevoel van verbondenheid tussen BASE en Standard Luik. Met BASE kreeg Standard Luik een solide partner waarop de club op lange termijn zou kunnen rekenen. En Standard Luik hielp BASE aan de nodige zichtbaarheid in het zuiden van het land. Sinds het begin van dit partnership is er heel wat water onder de bruggen van de Maas door gestroomd. In het seizoen 2008 en 2009 behaalde Standard Luik, met partner BASE, zijn negende en tiende Belgische kampioenstitel. Deze onvergetelijke kroning bracht de Rouches opnieuw op de voorgrond in het Belgische voetbal. BASE haalde tegelijkertijd alles uit de kast om maximaal te profiteren van dit uithangbord en zijn groei voort te zetten. Resultaat: BASE heeft tegenwoordig zo'n 20% van de Waalse markt in handen… tegenover 8% in 2007, in het "tijdperk vóór Standard."

John Porter Base

"BASE en Standard Luik hebben een partnership dat werkt," vertelt John Porter, CEO van Telenet. "In het verleden bleek al dat de samenwerking een win-winsituatie voor beide partijen is. Bij Telenet bestond er geen twijfel: we willen een vervolg aan dit avontuur breien. We geloven sterk in het merk BASE. BASE zal een belangrijke rol spelen in Telenets strategie, zeker in het zuidelijke landsgedeelte waar we grootse ambities koesteren. Wie is in zo'n project beter geplaatst als sparringpartner dan Standard Luik?"