Base steekt extra antennes uit op festivals

BASE-brand-image_ATL_00204

Marketing / News

BASE-brand-image_ATL_00204Het begin van de zomervakantie betekent de start van het festivalseizoen met de opening van Rock Werchter en Couleur Café. Beide festivals openen dit weekend hun deuren voor meer dan 200.000 muziekliefhebbers.

Ook dit jaar neemt Base op meer dan 250 evenementen maatregelen om de kwaliteit van de diensten te garanderen. Op de festivals krijgen de mobiele netwerken een enorme stroom oproepen, sms’jes en video’s via de sociale media te verwerken. Extra antennes moeten de veiligheid en mobiele ervaring van de festivalgangers garanderen. Dit jaar neemt Base  opnieuw op meer dan 250 evenementen extra maatregelen. Dit kan gaan van monitoring en versterking van het bestaande netwerk tot het plaatsen van extra antennes. In 2016 installeert Base 58 tijdelijke infrastructuren op meer dan 35 evenementen. Om het netwerk te versterken heeft het één ‘mobiele truck’, zes container sites en zes rangers - plooibare antennes.

Het mobiele dataverbruik van de gemiddelde Belg blijft alsmaar stijgen. Vandaag verbruikt de gemiddelde actieve postpaid klant van Base - die effectief mobiel internet gebruikt via zijn smartphone - zowat 1,3 GB per maand.