Beez en Onetown drinken alcoholvrij met OSAN

News / Retail

Ons land is een nieuwe alcoholvrije drank van Belgische bodem rijker. Na jaren van research en testing heeft sterrenchef Sang Hoon Degeimbre zijn droom verwezenlijkt om drie maceraties op de markt te brengen. Sang Hoon is de Belgische chef-kok van het tweesterren restaurant L’Air du Temps. OSAN is het resultaat van kennis, jarenlange ervaring, de nieuwste trends en passie. Degeimbre noemt het “een alcoholvrije drank voor volwassenen die, net als wijn, een complexe neus heeft, een fijne match is met eten en een lange afdronk heeft”.

OSAN bevat geen alcohol, geen kleurstoffen, geen bewaarmiddelen en geen geraffineerde suiker. Het zit daarentegen wél vol met biologische, lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Daar komt ook nog bij dat het een maaltijd aangenamer en verteerbaarder maakt.

“Wat OSAN onderscheidt van andere alcoholvrije dranken is het unieke productieproces,” klinkt het. “Alle kwaliteiten van de biologische ingrediënten worden optimaal benut. OSAN is uitsluitend gebaseerd op plantaardige en florale producten. Voor sommige ingrediënten zijn ze zelfs begonnen met een eigen productie om de kwaliteit en zalig smaakgenot te garanderen. Met deze pure combinatie spreekt OSAN zowel de levensgenieter die op zoek is naar nieuwe smaken aan, als de fijnproever die voluit zonder enige zorgen wil genieten van een verrijkende degustatie-ervaring.” 

Er is voor ieder wat wils: drie befaamde smaken die bekend in de oren klinken. Namelijk wit, rosé en rood. De drie smaakfamilies van OSAN worden op vlak van gebruik sterk vergeleken met de drie wijnfamilies. Beide worden immers op de dezelfde manier afgestemd op gerechten en het best geserveerd in een wijnglas.

  • OSAN VC (Citroengras Verbena – Kurkuma) – Wit: een maceratie die de citrusnoten van Citroen Verbena combineert met de warme en kruidige noten van Kurkuma. Deze is te combineren bij voorgerechten, vis, geitenkaas, frieten en veel meer.
  • OSAN SB (Rode Shiso - Basilicum) – Rosé: een maceratie die de zuurheid en frisheid van Shiso combineert met de aromatische noten van Basilicum. Deze is te combineren bij de aperitief, salades, charcuterie, gegrilde vis en veel meer.
  • OSAN BM (Rode biet - moerbessen) – Rood: een maceratie die de diepte van de biet combineert met sappige bosbessen. Deze is heerlijk te combineren bij vlees, pasta, avocado’s en veel meer.

Meer leuks? OSAN moet niet in de ijskast bewaard worden. Zelfs een kurkentrekker is niet nodig, de flessen kunnen geopend en gesloten worden wanneer nodig. 

Sang Hoon Degeimbre heeft voor de strategie en go to market overleg gepleegd met Beez Consulting, in het bijzonder Emmanuelle Sangouard. Ook Xavier De Breucke (Beez) heeft als partner aan het project gewerkt en is sindsdien als associé aan het project OSAN verbonden. Beez Consulting is een boutique consultancy bureau gespecialiseerd in strategie en innovatie en opereert op Europees niveau. Voor het ontwerp en de communicatiemiddelen werkte Osan samen met Onetown Agency. Onetown is een bureau dat gespecialiseerd is in design, cultuur en kunst.

Praktisch:

  • Verpakking: fles van 75 cl.
  • Prijs: 12 EUR (prijs voor particulieren) via de e-shop www.osandrinks.com
  • Soorten: 3: VC, SB, BM
  • Serveertemperatuur:  tussen 10 en 18° (keldertemperatuur)
  • Bewaartermijn: 12 maanden