Bekerbedrijf Festicup Starter van het Jaar

Awards / News

Jozef Plevoets krijgt de UNIZO-award voor Starter van het Jaar uit handen van UNIZO-topman Danny Van Assche.

Jozef Plevoets krijgt de UNIZO-award voor Starter van het Jaar uit handen van UNIZO-topman Danny Van Assche.


Festicup maakt plastic onbreekbaar én herbruikbare bekers. Het idee onstond letterlijk op de festivalweide. Oprichter en bedenker Jozef Plevoets zag hoe die na enkele dagen veranderde in een groot vuilnisbelt vol lege bekers. Zoveel weggegooid plastic, dat moest beter. Hij startte met het maken van de bekers in de garage van zijn ouders in Sint-Truiden en is met intussen doorgegroeid naar een bedrijfspand in Zonhoven. De bekers van Festicup zijn niet alleen onbreekbaar, maar na een ritje in de mobiele wasstraat ook volledig herbruikbaar. Bovendien reinigt de mobiele wasunit op basis van bio micro-organismen.
Hun aandacht voor de circulaire economie in combinatie met een rendabel businessmodel overtuigde UNIZO om Festicup tot Starter van het Jaar te verkiezen. UNIZO organiseert de wedstrijd om rolmodellen (zoals Festicup) een podium te geven om anderen te inspireren. "Onze economie heeft doorlopend nood aan nieuw bloed, jonge starters met creatieve ideeën die er volop willen voor gaan," aldus UNIZO-topman Danny Van Assche.
Zaakvoerders Jozef Plevoets en Steven Van Herreweghe krijgen naast eeuwige roem een UNIZO-award en een cheque van 1.000 euro.