Belfius verliest het contact met Bancontact

Innovation / News

Belfius paiement mobile androidBelfius is twee weken vroeger klaar met de uitrol van contactloos betalen met een Android-smartphone voor al zijn klanten. Vanaf vandaag kunnen alle Belfius-klanten met een compatibele smartphone dus voortaan hun aankopen contactloos betalen via de Belfius Mobile app in alle handelszaken en verkooppunten die zijn uitgerust met NFC-terminals. Dat kan zowel in België als in het buitenland en zonder een bijkomende app te moeten downloaden.Na drie weken hebben 25 000 gebruikers van Belfius Mobile die nieuwe service al geactiveerd en zij bevestigen hoe gemakkelijk die nieuwe betaalwijze wel is, die even veilig maar wel veel sneller verloopt. Ook voor de handelaars is het nut ervan voor de hand liggend.  Een ander voordeel in vergelijking met andere oplossingen is dat alle betaalkaarten rechtstreeks in de app zelf beschikbaar zijn, waardoor de klant kan kiezen of hij contactloos betaalt met Bancontact, Maestro, Mastercard of Visa, afhankelijk van de omstandigheden of het soort van aankoop.

Dankzij de NFC-technologie (Near Field Communication) en de Belfius Mobile app hoeft de klant zijn kaart niet meer boven te halen om te betalen aan de kassa. Hij moet zijn smartphone gewoon voor de terminal houden om zijn aankopen te betalen. Die nieuwe manier van betalen is tweemaal sneller dan klassieke betalingen met bankkaart. Ze zal onze gewoontes grondig veranderen naarmate de NFC-technologie tegen eind 2017 zal worden uitgebreid tot alle terminals.

Ongeacht het bedrag worden contactloze betalingen via Belfius Mobile volledig geïntegreerd in de app, waardoor ze dus volledig beveiligd zijn. Alle betaalwijzen zijn beschikbaar en er moet geen enkele Wifi- of 4G/3G-verbinding tot stand worden gebracht. Last but not least: de klant moet op geen enkel ogenblik zijn kaart tevoorschijn halen; meer nog: hij moet ze zelfs niet bij zich hebben.