Belgian Fashion Awards eren opkomend modetalent

Awards / News

website+VLAIOLe Vif Weekend, Knack Weekend, Flanders DC (Flanders District of Creativity) en MAD (Brussels Fashion and Design Platform) slaan de handen in elkaar om gevestigd én opkomend talent uit de Belgische modesector de erkenning te geven die ze verdient. Belgische mode staat wereldwijd bekend als avant-gardistisch, professioneel en met een eigen unieke visie. Hoog tijd, vonden ze, om de verschillende aspecten van de sector in de kijker te zetten aan de hand van deze awards.

De Belgian Fashion Awards vindt plaats op 16 november 2017, in het kader van Fashion Talks in Antwerpen. Er worden awards toegekend in de volgende zeven categorieën.

De jury bestaat uit vertegenwoordigers van Flanders DC (Nathalie De Schepper en Ann Claes) en MAD (Elke Timmerman en Alexandra Lambert), modejournalisten (Anne-Françoise Moyson en Ellen Dewolf), de hoofdredactrices van Le Vif Weekend en Knack Weekend (Delphine Kindermans en Ruth Goossens) en belangrijke stemmen uit de modewereld (internationale inkopers: Pascaline Smets, Aude Gribomont en Geert Bruloot, Allison Mc Greal (oprichter The Fabric Sales en AMG suits), international fashion editor Angelo Flaccovento en Elisa De Wyngaert (curator MOMU).

De prijsuitreiking van de Belgian Fashion Awards 2017 vindt plaats op 16 november 2017 in de Waagnatie, Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen, in het kader van Fashions Talks, georganiseerd door Flanders DC. De Belgian Fashion Awards zullen jaarlijks uitgereikt worden.