Belgische fotograaf Jan Opdekamp maakt Superbowl-campagne Booking.com

Crea / News

Deze Superbowl-campagne willen we u niet onthouden. Wat een waanzinnige ervaring is het geweest voor fotograaf Jan Opdekamp (@Initials LA) om de laatste Super Bowl-reclame campagne te shooten voor Booking.com. De reisindustrie is een wereld vol influencers, maar met deze campagne wil Booking de betrouwbaarheid, eenvoud, behulpzaamheid en functionaliteit benadrukken. Gezicht van deze nieuwe campagne is Idris Elba, Golden Globe-winnaar en Emmy-genomineerde acteur en muzikant. De commercial werd voor het eerst live uitgezonden tijdens de "big game" op 13 februari, waarbij Booking.com tot een half miljoen dollar aan vakanties weggaf.
Voor Jan Opdekamp begon het allemaal begin 2021, toen Booking.com voor hem koos als fotograaf voor stills, tijdens een eerste campagne geproduceerd door Caviar. Een perfecte match, want Booking.com en Opdekamp vervolgden hun reis na het shooten van een aantal andere campagnes. Deze succesvolle samenwerkingen leidden tot het aan hem toevertrouwen van hun grootste advertentie tot nu toe. Gefotografeerd doorheen Europa, waarbij Jan Opdekamp begon in Londen en Idris Elba fotografeerde in een green screen studio met veel bewegende elementen, extreem gedimd licht en een silent shutter Om uiteindelijk in Spanje te eindigen om de juiste achtergronden te fotograferen. Een uitdaging die hij met beide handen aannam. Door de technische uitdagingen was vooruitdenken samen met zijn ervaren team van assistenten essentieel. Op deze manier slaagde hij erin de nodige beelden te verzamelen om ze samen te voegen tot complexe composities. Dit resulteert in 6 campagnebeelden die de sfeer van de Video Ad perfect weergeven. Met zijn gekregen bijnaam 'The Silent Assassin' bij de creatieven van Booking.com, wou Jan Opdekamp die naam eer aan doen door de juiste balans te vinden tussen zo onzichtbaar mogelijk zijn op de set, maar er toch voor zorgen dat het gewenste beeld perfect werd vastgelegd.

Alle foto's © Jan Opdekamp

 

U vindt dit nieuws interessant en bent nog niet ingeschreven op PUBNews en PUB on Saturday? Klik hier, scroll naar beneden en laat uw gegevens achter...

U heeft nog geen full acces-abonnement op PUB? Klik dan hieren doe wat nodig is...