Belgische jonge honden dol op Cannes

Logo Youngdogs belgium

Crea / News

Belgian YoungDogs 2016

De eerste editie van YoungDogs Belgium in Cannes zit erop. De vier winnaars van de pitches mochten een week lang in het Walhalla van de creativiteit vertoeven. (Eerder nieuws hierover vindt u via deze link.) Met een hoop inspiratie achter de kiezen, kunnen we zeggen dat het een succes was. De jonge honden delen hier hun ervaring met ons.

"Op het programma? De pas gaf hen vier dagen toegang tot het paleis waar ze onder meer Sir John Hegarty, Brian Chesky, Ana Wintour, Will Smith en andere ronkende namen aan het werk konden zien. Na dinsdag bleven de deuren van het paleis helaas dicht voor de puppies. De prijs van een pas voor een Young Lion is op een jaar tijd met 75% gestegen, van 850 naar 1150 euro. Dat is veel zakgeld voor een jonge creatief. Daarom organiseert YoungDogs Worldwide sinds dit jaar de Budget Lions: een goedkoop - lees gratis-  alternatief van het grote festival waarbij creatieve bigshots 15 minuten van hun tijd doneren aan jong talent.

De Budget Lions gingen dit jaar door op donderdag 23 juni in een van de cabana's aan het strand. Niet de minsten zegden toe. Op het podium stonden Kevin Bradey en Neil Heymann (Droga5), Wesley ter Haar (cco van MediaMonks), Geoffrey Hantson (cco van Happiness Anywhere), Sedaf Onar (72andSunny). Dat we daarmee tegen de schenen trappen van de Cannes Lions organisatie? Nou ja. Mooi zo. Het wordt in ieder geval een jaarlijks alternatief. Iedereen is welkom, vergeet alleen niet je eigen rosé mee te brengen.

Verder gingen we palletjes in de lucht steken tijdens de Creative Battle die dit jaar werd gewonnen door Nederland. Donderdag vergezelden we de andere Belgen op het strand om te supporteren voor de duivels op het grote scherm van Creative Belgium. We flaneerden langs de Croisette, experimenteerden met VR-brillen, schuimden een hoop feestjes af zoals het 'Jonge Honden'-feestje en Mediamonks Massive Music Party om dan te eindigen met een obligatoir bezoekje aan de gutter bar. Een ding is zeker, de jonge honden zijn helemaal ontgroend."

Youngdogs belgium

“Cannes was onvergetelijk!," vertelt een enthousiaste 23-jarige Cato, creatief bij Make Lemonade en winnaar van de één pitch. "Overdag zit je geconcentreerd te luisteren naar de sprekers in het Palais, een paar uur later sta je zelf te lallen aan de Gutterbar… Cannes is business ànd pleasure. YoungDogs was de ideale roedel om mee rond te trekken. Ervaren genoeg om ons rond te leiden en nog jong genoeg om mee zot te doen. The pressure is on. Ik wil daar volgend jaar terug staan!”

YoungDogs

De eerstvolgende pitch van YoungDogs vindt plaats in september en is naar alle waarschijnlijkheid in samenwerking met Vedett. Bedoeling is om net als in Nederland een zestal pitches te organiseren, zodat we in de zomer van 2017 met een grotere bende naar het Cannes Lions Festival kunnen afzakken. Merken die er volgend jaar bij willen zijn kunnen contact opnemen via info@youngdogs.be. Voorts kunnen volgelingen terecht op een internetadres, een Facebook-adres en een Twitter-account.