Belgo & Happiness Saigon opwaarderen goedkoop bier

Crea / News

Wanneer het meeste bier zo goedkoop is als water, is het moeilijk om mensen ervan te overtuigen een kans te wagen op een speciaalbier met verse ingrediënten en een bijpassende prijs. Daarom lanceerde Belgo, een Belgisch ambachtelijk bier dat in Vietnam wordt gebrouwen, de bier-currency promotie, waarbij bierliefhebbers eender welk massabier kunnen inruilen voor het duurdere Belgo en het verschil kunnen proeven.

Belgo, zelf gebrouwen met verse ingrediënten - sommige rechtstreeks uit België verscheept -, zijn unieke brouwsels en hoger geprijsd dan elk normaal bier op de markt. Dus: hoe kun je een land dat toegang heeft tot het goedkoopste bier ter wereld overtuigen om een kans te wagen aan een duurder brouwsel? "Met een product als Belgo is toegankelijkheid een uitdaging - niemand wil een kans wagen met een bier dat acht keer zo duur is als wat ze al lekker vinden. Door de toegankelijkheid van die massamarktmerken in ons voordeel om te buigen, denken we dat er iets leuks in zit,"
zegt Nick Stillittano, creatief/productiedirecteur Happiness Saigon.

Bierliefhebbers uit de hele stad grepen elk massabier dat ze konden vinden in plaatselijke buurtwinkels en bars en stroomden naar de automaat om eindelijk een Belgo van hoge kwaliteit te proberen zonder er echt voor te hoeven betalen. "Deze automaat is de eerste van een groter platform voor Belgo dat tot doel heeft het van een relatief onbekend ambachtelijk bier in Vietnam tot een begrip te maken. Hopelijk kunnen we bewijzen dat kleinere merken het kunnen opnemen tegen grotere budgetten met een beetje vertrouwen in creatieve ideeën," zegt Jazz Tonna, partner en creatief directeur Happiness Saigon. De actie is beschikbaar in alle Belgo-cafés, waar je een blikje van eender welk bier aan de toog kunt inruilen voor een vers getrokken ambachtelijk Belgisch bier. Allen daarheen!