Belgodyssee bekroont jonge journalisten

Belgodyssee

Awards / News

Belgodyssee

De Nederlandstalige Claudia Frickel uit Aalter (VUB) en de Franstalige Sophie Mergen uit Schaarbeek (UCL) zijn de grote winnaars van de elfde editie van Belgodyssee. De wedstrijd, een samenwerking tussen het Prins Filipfonds, de VRT en RTBF, bekroont elk jaar beloftevolle, jonge journalisten. Koning Filip maakte de namen van de winnaars bekend tijdens een feestelijke prijsuitreiking in het Koninklijk Paleis in Brussel. Claudia Frickel en Sophie Mergen krijgen elk een betaalde stage van zes maanden bij respectievelijk de VRT en de RTBF.

Belgodyssee is een initiatief van VRT, RTBF, Metro, l’Avenir en het Prins Filipfonds en krijgt de steun van de Kanselarij van de Eerste Minister. Jonge kandidaat-journalisten uit de drie gemeenschappen van het land werken in duo een reportage uit in het kader van een jaarlijks wisselend thema. Dit jaar was dat thema ‘nieuwe vormen van solidariteit’. De zestien geselecteerde reporters, acht duo’s, uit noord en zuid gingen op zoek naar vernieuwende initiatieven van burgers en organisaties ten voordele van het goede doel.
De prijs voor de beste samenwerking ging naar Janne Vandevelde uit Antwerpen (KUL) en Nicolas Lowyck uit Moeskroen (IHECS). Tanita De Mey uit Eksaarde (Arteveldehogeschool) kreeg de prijs voor het beste geschreven Nederlandstalige artikel, verschenen in MetroEglantine Nyssen uit Meux (UCL) kreeg dan weer de prijs voor het beste geschreven Franstalige artikel.