Best Brands Awards 2024: HP is Best IT Brand 2024!

Awards / Best Brands / News / Research

Serviceplan en GfK delen dezelfde passie: Building Best Brands. Op 21 maart, tijdens de Best Brands Awards, onthulden ze de 20 winnaars van de editie 2024, bepaald door een enquête onder 4,500 consumenten. Duik hier in een exclusief interview met Steven Van Pee, Marketing and Sales Manager HP. Geniet van de inzichten!

Hoe heeft jullie merk het probleem van differentiatie ten opzichte van concurrenten in de sector aangepakt?

Steven Van Pee: "Mensen denken bij HP aan een merk met een sterke reputatie op vlak van betrouwbaarheid en kwaliteit. De afgelopen jaren heeft HP geïnvesteerd in het bouwen van even sterke, afzonderlijke merken voor specifieke consumentensegmenten. Als resultaat daarvan evolueren we meer en meer naar een 'huis van merken'. In het Gaming-segment leiden we onze marketingboodschap met ons OMEN-merk. Alle spelers in deze markt richten zich voornamelijk op professionele e-sports-evenementen en bieden de beste hardware om deel te nemen aan online wedstrijden. Wij geloven dat gamers gewoon plezier willen hebben en daarom gebruiken we een speelsere toon met een grappige twist. We praten over Hardcore Fun in plaats van Hardcore Competition en organiseren evenementen zoals ons OMEN Cyber Café, waar mensen arcadegames tegen elkaar kunnen spelen met maar één doel: het gezellig hebben met vrienden.

In onze productontwikkeling bouwen we steeds meer synergie op tussen onze OMEN PC's en HyperX, ons merk voor game-accessoires. Headsets, toetsenborden en muizen van HyperX zijn best-in-class voor alle gamers op PC en consoles. Maar in combinatie met een OMEN-apparaat bieden ze de gebruiker nog meer voordelen. Je krijgt de komende jaren meer campagnes te zien over dit 'beter samen'-huwelijk."

Zijn er voorbeelden van innovatieve marketingstrategieën die jullie gebruiken om de emotionele perceptie van jullie merk te verbeteren?

Steven Van Pee: "We demonstreren, samen met Living Tomorrow, HP-producten en innovaties op hun pas geopende campus in Vilvoorde. Tussen 2024 en 2028 willen we samen 1 miljoen bezoekers verwelkomen. We inspireren consumenten en professionals door de manier waarop we zullen leven en werken in het jaar 2030. Voor HP is dit een unieke kans om ons merk te differentiëren en onze verhalen richting consumenten en bedrijven te combineren in één inspirerende blik op de toekomst."

Hoe stimuleer je creativiteit binnen je marketing- en communicatieteam om memorabele campagnes te ontwikkelen die aanslaan bij het Belgische publiek?

Steven Van Pee: "Onze multidisciplinaire teams werken intensief samen. Voor elke campagne betrekken we zowel mensen van de lokale Belgische organisatie als internationale marketingexperts in hun vakgebied. Beide stakeholders werken nauw samen met onze marketingbureaus, zodat we elkaars ideeën kunnen uitdagen en versterken. We brengen alle marketingexperts in België en Nederland regelmatig samen, vaak met een externe spreker over innovatieve technologieën of opkomende trends."

Wil je meer weten over hoe je een Best Brand kunt worden of blijven? Neem dan contact op met het Best Brands-team via info@bestbrands.be.