Best Brands Awards 2024: DYSON IS BEST HOME COMFORT BRAND 2024!

Awards / Best Brands / News / Research

Dyson is een wereldwijd technologiebedrijf dat bekend staat om zijn pionierswerk op het gebied van stofzuigers. De oprichter, James Dyson, was de uitvinder van de zakloze stofzuiger. In 2024 biedt het innovatieve bedrijf ook oplossingen voor hoofdtelefoons, verlichting, haarstyling en luchtbehandeling. Het merk heeft altijd voorop gelopen op het gebied van innovatie en design.

Beste Share of Wallet

Dyson claimt de eerste plaats voor Share of Wallet en overtreft makkelijk zowel de eerste als de tweede runners-up, Miele en Samsung. Als we de resultaten nader bekijken, zien we waarom: Dyson scoorde aanzienlijk beter dan de concurrentie in de categorie Momentum, wat aangeeft dat het merk in staat is om zelfs in uitdagende tijden groei en momentum te genereren.

Dyson verzekert ook de toppositie op het gebied van Attachment, wat laat zien hoe gehecht consumenten zijn aan het merk en zijn producten (zelfs in uitdagende tijden). Dat is geen verrassing gezien de hoge scores op volgende parameters zoals verbazingwekkend anders, aantrekkelijk design, innovatief, trendsetter binnen zijn categorie, compleet nieuwe merkbeleving en nieuwe manieren om te adverteren.

Prestaties & design als hoekstenen van de merkboodschap

Deze resultaten tonen de toewijding van het merk aan innovatie en design, wat zich ook vertaalt in hun marketingboodschap. Dyson begrijpt dat consumenten op zoek zijn naar oplossingen die hun leven makkelijker maken. Het bedrijf probeert aan deze vraag te voldoen door iets echt onderscheidends aan te bieden: producten die uitblinken in prestaties en design.

De merkcampagnes tonen vaak de allernieuwste functies en de verbeteringen van de producten. Deze aanpak trekt nieuwe klanten aan en vergroot de loyaliteit van bestaande klanten. Dyson maakt ook gebruik van de kracht van sociale media om er op een interactieve manier over te communiceren: achter de schermen, door gebruikers gegenereerde getuigenissen, producttutorials... Dyson communiceert effectief zijn merkwaarden om enthousiasme te creëren bij zijn doelgroep.

Wil je meer weten over hoe je een Best Brand kunt worden of blijven? Neem dan contact op met het Best Brands-team via info@bestbrands.be.