BETC Paris zet in op voorwielaandrijving

Communication / News

citroen traction avant14 juli: de Franse nationale feestdag. En wat is er Franser dan de 'traction avant' van Citroën? Die traction avant - oftewel voorwielaandrijving) staat voor een model van Citroën dat werd gebouwd van 1934 tot 1957. En naar dat model is het nieuwe bureau Traction genoemd. Dat bureau maakt deel uit van de bekende Parijse communicatiegroep BETC. En om de cirkel rond te maken: dat nieuwe bureau Traction krijgt van Citroën de wereldwijde account voor het Franse automerk in handen.Traction

Voor Citroën komt er dus een specifiek (internationaal samengesteld) team binnen BETC, geleid door Bertille Toledano en Stephane Xiberras, de twee presidents van BETC Paris. Traction moet tegemoet komen aan de strategische en creatieve uitdagingen waarmee Citroën in de harde automotivewereld te maken heeft.

Citroën heeft historische banden met Havas Group, waartoe BETC behoort: er wordt al 30 jaar samengewerkt. Tot nu was de account in handen van Les Gaulois Agency, eveneens deel van Havas Group. De samenwerking met Traction gaat officieel van start op 1 oktober.