Betoverende blikken tussen Pairi Daiza en Geronimo Brands

Crea / News

Geronimo Brands, reeds een drietal jaar communicatiepartner voor de tv-campagnes van Pairi Daiza, lanceert een nieuwe campagne voor het park op tv en sociale media. Waar Pairi Daiza in haar communicatie van de voorbije jaren vooral uitpakte met lifestylefilms die focusten op de verschillende themawerelden en dieren, pakt het ditmaal uit met naar eigen zeggen verfrissende storytelling: een blik in de ogen van een dier in Pairi Daiza betovert iedereen, klinkt het.

De maatschappelijke rol van Pairi Daiza, jaar na jaar verkozen tot beste dierenpark van Europa, is er altijd een geweest van liefde, zo laat stichter en bezieler Eric Domb optekenen: het behouden en beschermen van (bedreigde) dieren en het creëren van een unieke en betoverende omgeving waar mensen de schoonheid en diversiteit van de natuur kunnen ervaren en leren waarderen. "Pairi Daiza heeft in oorsprong niet enkel een entertainend doel, maar streeft ernaar bezoekers van het park bewust te maken van de noodzaak tot natuurbescherming en het beschermen van het steeds groter wordende aantal diersoorten dat in het wild bedreigd wordt. In het park doen we alles uit liefde voor dieren," aldus Eric Domb, ceo van Pairi Daiza.

Bezoekers van het park stappen in een wereld die lijkt op de natuurlijke habitat van de dieren, maar met meer zorg en veiligheid. Als toeschouwer observeer je de dieren in plaats van ernaar te kijken, en krijg je de kans om geïnspireerd te worden door hoe ze zich gedragen ten opzichte van elkaar én ten opzichte van bezoekers en verzorgers, klinkt het. "Wanneer je Pairi Daiza bezoekt valt er - los van de prachtige en minutieus uitgewerkte themawerelden - één ding op: dieren weten ons allen te betoveren. Hun speelsheid, liefde en zorg straalt af op ieder van ons, en ik moet de eerste bezoeker van Pairi Daiza nog tegenkomen die niet volledig week wordt bij de aanblik van een dier. Een zeer relevant inzicht," zegt Gertjan De Smet, creative director bij Geronimo.

De nieuwe campagne bestaat uit drie tv-commercials van 30” en maar liefst 25 sociale-mediaspots van 15”. De commercials laten zien welke betoverende gevolgen een blik in de ogen van de dieren kan hebben. Spoiler alert: die laat iedereen smelten.

In de korte spots op sociale media ontdek je welke liefde en zorg er elke dag in het park te vinden is. En dat mag soms best pittig zijn: fans van "Love Island" of "Too hot to handle" haasten zich dus maar beter snel naar de sociale media van het park, klinkt het. Gevoelige of minder amoureus ingestelde mensen doen dat daartegen beter niet - of net wel? De kijker is alleszins gewaarschuwd: er hangt liefde in de lucht boven het Henegouwse dorpje Cambron-Casteau. De campagne gaat van start in de derde week van juli, en werd geproduceerd door Geronimo Productions. De productie verliep onder het vakkundig oog van Ralf Demesmaeker, panda onder de regisseurs, en door de vakkundige lens van David Doom.

Credits

Client: Pairi Daiza
Client Contacts: Eric Domb, Hubert Vanslembrouck, Claire Gilissen, Sarah Albrecht
Agency: Geronimo Brands
Creative Director: Gertjan De Smet
Partnership Director: Lynn Corthier
Creative Strategy: Dieter De Ridder & Gertjan De Smet
Creation: Dieter De Ridder & Gertjan De Smet
Production Agency: Geronimo Productions
Project Management: Loy Goossens
Production lead: Dorien Matthys, Jessie Foubert
Producers: Shannen Hermans, Kim Segers
Film Director: Ralf Demesmaeker
DOP TV: David Doom
DOP Socials: Manuel Meurisse
1st AC: PJ Neirynck
Gaffer: Tom Van Overstraeten
Gripper: Lester Otten
MUA & Styling: Maité Reybrouck
Casting agency: The Profiles
Post Production: PIXMIXa
VFX: PIXMIX
Sound Design & Mix: MOS
Composer: Filip Jacobs
Color Grading: Fons Vanoverbeke
Camera Rental: The Movie Lot